Annonce:
Annonce:

Hér betaler du mindst i affaldsgebyr

Kommunerne er langt fra enige om, hvad affaldsgebyrets størrelse skal være - derfor svinger det fra kun 2.740 kr. i Silkeborg til hele 13.469 kr. i Glostrup for et enmandsfirma

Har du en enkeltmandsvirksomhed, er det billigst at bo i Silkeborg, i hvert fald hvis du har meget affald. (Foto: Colourbox)
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er det billigst at bo i Silkeborg, i hvert fald hvis du har meget affald. (Foto: Colourbox)
Annonce:

Affaldsafgiften for små virksomheder har været til heftig debat, siden den trådte i kraft i januar 2010. Og nu viser det sig endda, at afgiften kan svinge med helt op til 11.000 kroner, afhængig af hvilken kommune man bor i, skriver Byggeriets Dagblad, Licitationen.

I følge opgørelser fra kommunerne samt stopaffaldsafgift.dk ligger affaldsgebyret for et enmandsfirmaer i Glostrup på 13.469 kroner, mens det i Silkeborg kun koster 2.740 kroner om året.

LÆS OGSÅ: Her er fremtidens håndværker

Prisforskellen forarger foreningen af Danske Malermestre:

Annonce:

- Det er uanstændigt, at et selvstændigt enmandsfirma i Glostrup, der måske skal af med noget pap og nogle malerbøtter et par gange om året, nu pludselig står med en opkrævning på 14.000 kr. Det er rigtig mange penge at skulle af med for én mand samtidig med, at han eller hun ikke rigtig får noget for de penge, siger direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg, til Licitationen.

LÆS OGSÅ: Så meget stiger bøderne

Glostrup er den kommune i Danmark, hvor det er absolut dyrest at komme af med sit virksomhedsaffald, men selv mener kommunen, at der er en ganske logisk forklaring:

- Erhvervsaffald og affaldsordninger i det hele taget skal jo økonomisk hvile i sig selv. Det vil sige, at de udgifter, der er på erhvervsaffaldsområdet skal hentes ind af brugerne af dette område. Og vi har foretaget diverse undersøgelser og optællinger, over hvor meget erhvervslivet benytter sig af vores genbrugssystem og det forhold, har vi overført til de udgifter, der er på området, siger Bo Nørbjerg, direktør i det kommunaltejede Glostrup Forsyning.

LÆS OGSÅ: 5 fede håndværkermobiler

Årsagen til den store prisstigning i Glostrup kommune er i følge dem selv, at et stort efterslæb fra 2010 skal hentes ind igen.

Find størrelsen på affaldsafgiften i din kommune hér.

Men hvad synes du? Er affaldsafgiften helt hen i vejret, og hvor meget får du for dine penge?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: