5 fede håndværkermobiler

Er du på udkig efter en robust telefon til byggepladsen, så følg med hér - Ekstra Bladet Håndværkeren har fundet fem mobiler, som elsker hårdt arbejde

Ikke alle mobiltelefoner er lige glade for mødet med en byggeplads. Det kræver for eksempel ikke et særligt stort fald, før skærmen på din IPhone knuser, og vand og mudder får hurtigt selv den flotteste smartphone til at bryde sammen.

Heldigvis er mobilproducenterne opmærksom på problemet, og derfor udvikler enkelte af dem telefoner, som kan tåle at blive brugt, hårdt! Altså som i kast-mig-ud-fra-fjerde-sal-og-ned-i-en-mudderpøl hårdt.

Ekstra Bladet Håndværkeren har fundet fem seje telefoner til dig, som ønsker dig en firehjulstrækker indenfor mobilverdenen.

LÆS OGSÅ: Her er årets bedste varevogne

Samsung S5690 Galaxy Xcover:
Den koreanske producent Samsung har flere robuste telefoner på deres program, men dette er deres første bud på en håndværker smartphone.

Den er IP67 klassificeret, hvilket betyder, at den kan holde til at være udsat for én meter dybt vand i en halv time. Derudover er skærmen lavet af glas, som er fem gange stærkere end normalt. Hårde stød skulle heller ikke være noget problem.

Galaxy Xcover vejer 115 gram og kører med Android 2.3. Den har dog kun 150 MB hukommelse indbygget fra starten, men så får du også Bluetooth, Wi-Fi, GPS, lommelygte samt en FM radio.
Set til: 1.864 kr. uden abonnement

LÆS OGSÅ: Ni ud af ti elektrikerlærlinge får stød

Sony Ericsson Xperia Active:
Den nye Xperia Active er resistent overfor både vand og støv, og det er ligegyldigt om dine fingre er svedige eller våde, da den har en speciel trykfølsom skærm på tre tommer. Ligesom Galaxy Xcover er også denne IP67 klassificeret, så en tur i baljen er intet problem.

De aktive motionister kan også bruge telefonen til at holde styr på deres hjerterytme og puls. GPS er indbygget, og telefonen har også kompas og barometer.

Læs Ekstra Bladet Håndværkerens test af Xperia Active hér...
Set til: 2.090 kr. uden abonnement

Håndværker-TV: Akrobatisk gummiged på 12 tons

Motorola Defy+:
Tidligere på året lancerede Motorola Defy, og nu er der så kommet en 'Plus' version. Mobilen er udstyret med et såkaldt 'Gorilla Glass'. Om det kan tåle vægten af en gorilla er uvidst, men i følge producenten er det både ridse- og støvfri. Den store skærm er på 3,7 tommer, og det indbyggede kamera kan tage billeder i fem megapixel.

Telefonen bruger Android som styresystem dog med Motorolas egen brugerflade, Motoblur, lagt over. Ligesom de to øverste telefoner er Defy+ også IP67 klassifieret.
Set til: 2.155 kr. uden abonnement

Håndværker-TV: Polsk håndværkervogn på steorider

Sonim XP3300 Force:
Denne mobil er special-force soldaten indenfor mobiltelefoner. Sonim XP3300 Force er en af de mest robuste telefoner på markedet og kan for eksempel holde til at falde fra to meters højde ned på et betongulv. Og hvis du nogle gange glemmer din telefon i fryseren, er dette helt klart mobilen. Den kan fungere i alt fra -20 til +55 grader.

Batteriet kan holde til 24 timers tale eller 26 timer GPS-navigering. I modsætning til de tre ovenstående kan denne blære sig med at være IP68 klassificeret. Det betyder, at den kan klare at opholde sig under vand i timevis. Største forskel mod de andre er, at Sonim XP3300 ikke er en smartphone.
Set til: 2.519 kr. uden abonnement

Håndværker-TV: Ups! Kæmpe kranvogn i frit fald

Nokia 3720 Classic:
Den finske mobilselskab kalder selv deres 3720 Classic, for den mest hårdføre mobil på lager. Det siger desværre mere om deres manglende udvalg af robuste telefoner. 3720 Classic kan langtfra tåle samme behandling som de andre fire telefoner, men den er dog mere holdbar end en normal mobiltelefon. Og så er den billig.

Den lave pris afspejler sig i en lille skærm på kun 2,2 tommer, manglende 3G-muligheder og et gammeldags design. Til gengæld kan den være standby i 450 timer.
Set til: 849 kr. uden abonnement