Passion for det umulige

Man skal ikke have mere end to øjne i hovedet for at se, at Kim Axelsen er en ægte træmand

Han brænder for træ, og selv om han ikke rager højere over jorden, end et 10-årigt grantræ, er han en mand med stor passion og iver. Til dagligt driver den karismatiske mand med de mange ideer, den høje gennemtrængende stemme, og mange jern i ilden, Korinth Savværk ved Faaborg på det smukke Sydfyn, der har rødder tilbage til dengang farfar slet ikke var tænkt på endnu.

Stedets historie er lang og fornem. F.eks. er tagkonstruktionen i den store hal tilbage fra slutningen af 1800 tegnet af selvsamme arkitekt der byggede hovedbanegården i København, og dette giver en vis form for historisk stolthed. Men det er ikke kun lutter lagkage at handle med træ under en finanskrise, der har måtte lukke mange firmaer og knuse flere drømme:

- Fremtiden er hård for alle produktionsvirksomheder i DK, men jeg er jo født optimist og ser muligheder i det hele, mit problem er at begrænse mig og nå at få sejlet nogle af alle mine skibe i land også, siger Kim, inden vi sammen begiver os ud i skovene omkring Korinth. Årsagen er, at Kim skal levere træ til mit nye enorme byggeri i selvsamme by, og allerede første gang jeg mødte herren, der gerne byder på kaffe og historier, blev jeg forelsket I såvel stedet som herren selv.

LÆS OGSÅ: Vikingerne kommer - NU!

Forelskelse er et stort ord, snarere betaget, for det er altid betagende at omgive sig med mennesker, der brænder for det de laver, og som gerne bryder grænser for det mulige. I sin stræben efter nye og vilde højder har Kim f.eks. udviklet guldbrædder I egetræ på op til 45 cm I bredden, hvilket burde være næsten umuligt, men ikke hvis man ønsker at skabe noget unikt.

Og det var faktisk gennem gulvbrædderne jeg først mødte Kim og værkføren Anders Cederfeldt de Simonsen. Grunden til at ville stræbe højere end de træer der vokser rundt om det historiske savværk forklarer Kim således:

- Jeg elsker jo at arbejde MEGET og have rigtigt travlt men er ikke vild med detaljer, så derfor er det meget vigtigt for mig at Anders står bagved og styrer den 'virkelige dagligdag' så jeg kan blive ved med at lede efter nye sjove ting.

LÆS OGSÅ: Modediktatoren vil bygge Danmarks vildeste hus

Men hvor kommer denne passion fra, der blandt andet har sørget for, at undertegnede ikke skulle nøje med kedelige stavparketgulve fra Tæppeland, men som selvfølgelig kunne trylle egetræstømmer frem fra de lokale skove - der dog med lidt ekstra slid og møje, igen kunne forvandles til nærmest herskabelige gulvbrædder?

- Min baggrund er at jeg jo er født lidt ind i branchen da min far jo købte savværket i 1979 og vi flyttede fra Odense og herned så jeg har boet det meste af mit liv på savværket og jeg er jo derfor lidt "stavnsbundet" hertil. Jeg er dog ikke mere lokal end at jeg jo stadig har mit internationale handelsselskab Timply A/S hvor vi handler mere end 50.000 m3 om året til alle andre markeder end Danmark (primært Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig) så jeg er meget involveret i at handle træ og det er også noget af det som driver mig, siger Kim, og fortsætter, da vi sammen går rundt I skovene omkring Brahe Trolleborg på Sydfyn ved Faaborg.

Slottet er kun én af mange 'Jagtmarker' som savværket burger som kilde til deres produkter, men jeg har krævet det umulige, og Kim er ikke manden der lader sig slå ud af dette.

- Min uddannelsesmæssige baggrund er at jeg har været handelselev i DLH A/S som var danmarks største træ handelsgrossist firma dengang. Der var jeg ansat i næsten 10 år og var jo i den forbindelse 6 år i Rusland og sluttede som afdelingschef for en Ruslands afdeling med ca 200 mio i omsætning så det var noget af et skift at komme til lille Korinth, men et godt skift da jeg jo blev herre i eget hus.

LÆS OGSÅ: Viking Lyngvild: Det rene Kafka-vanvid

Denne evne til at håndterer de store opgaver, men sikkert også besværlige kunder, kom til nytte, da undertegnede i sin tid sagde: 'Du får kun opgaven at levere over 200m3 tømmer til mit hus, hvis du kan garantere at jeg stort set kun får lokalt træ fra lokale skove til mit byggeri'. I stedet for at slå korsets tegn og løbe skrigende væk, som de fleste andre ville have gjort, slog det gnister i Kims øjne. Den slag ses sjældent i en branche, som kæmper for at holde røven over trægrænsen, for her er tid penge, og jeg er en besværlig kunde. Og slutteligt får jeg da også slået hovedet på sømmet om hvad det hele i bund og grund drejer sig om:

- Det letteste ville have været at sige nej til de specielle opgaver der kræver for meget tid og arbejde, men jeg elsker udfordringer. Jeg er vild med nye ideer og vild med at skabe nye veje at tænke træ på. Jeg håber altid jeg vil have mulighed for at hjælpe folk videre med deres trædrømme, for træ og jeg hænger uløseligt sammen.