Ny app laver kørselsregnskabet for dig

Det kan være kedsommeligt at lave kørselsregnskab, men en ny app gør hele arbejdet for dig, samtidig med at den hjælper dig med at finde den rigtige olie til bilen

Nu kan du bruge din IPhone til at lave dit kørselsregnskab (Pressefoto)
Nu kan du bruge din IPhone til at lave dit kørselsregnskab (Pressefoto)

Er du træt af at tælle kilometer til dit kørselsregnskab, og bøvler du altid med at finde den rigtige olie til bilen, så kan en ny app gøre dit liv meget lettere.

Applikationen hedder Statoil MoBilen, og er netop udkommet til IPhone.

LÆS OGSÅ: Værktøj til din mobiltelefon

Funktionen, der holder styr på din kørsel, fungerer via GPS. Det betyder, at når du starter på din rute, trykker du på start, og når du er fremme ved dit ankomststed, trykker du slut. Meget simpelt. Bagefter beregner elektronikken antallet af kilometer, udregner kørselspenge og gør samtidig en fil klar, som du kan sætte direkte ind i dit regnskab.

- Kørselsregnskabet er en sur pligt for mange. Det er oplagt at bruge smartphonen, som de fleste alligevel har med sig, når de er på farten, siger Ann Kirstine Havsteen, marketingchef i Statoil.

LÆS OGSÅ: Ny app giver mere effektiv kørsel

Men det er ikke det eneste, den nye app kan. For ved at taste bilmærke og model ind, kan du samtidig finde ud af, hvilken olie du har brug for at fylde på. Du kan også vælge at købe et elektronisk kaffekort og opnå rabat på en rygende kop mokka eller modtage de seneste trafikmeldinger.

Er du blevet fristet, kan du enten hente den nye gratis app i ITunes Store eller køre ud på din lokale Statoil og scanne en mobilstregkode på standerne.

Hvis du ikke har en IPhone så frygt ej, om få uger er den nemlig også klar til Android.

Har du tips til andre gode Håndværker-apps, så smid en mail til Ekstra Bladet Håndværkeren...