Danmarksmester i minigraver

Kristian Sørensen fra MS Anlæg i Hillerød kåret til den bedste

Tungen lige i munden En af de tre finaleøvelser i minigraver var at flytte en betonklods fra en piedestal til en anden. Foto: Loxam
Tungen lige i munden En af de tre finaleøvelser i minigraver var at flytte en betonklods fra en piedestal til en anden. Foto: Loxam

Efter nogle intense timers dyst i minigraver og minilæsser blev vinderen i landets første danmarksmesterskab for minigraver fundet fredag 26. august på messen Have og Landskab i Slagelse.

De 17 finaledeltagere blev fundet i åbne indledende runder rundt i hele landet i foråret, og konkurrencen i finalen var tæt - få sekunder skilte de tre øverst placerede.

Tillagt straftid
I finalen løste deltagerne en række præcisionsopgaver i minigraver på tid og gennemførte en agilitybane med en læssemaskine - også på tid. Fejlfri gennemførelse var en af finalens præmisser, ellers fik deltagerne tillagt straftid.

Arbejdskammerater, familie og messegæster overværede finalen i det lune augustvejr, og der blev heppet, tippet og kommenteret flittigt på udviklingen undervejs.

LÆS OGSÅ: Nicolai vil være verdens bedste murer

Kristian Sørensen fra MS Anlæg i Hillerød blev danmarksmester med 3 minutter og 18,5 sekunder i sammenlagt tid for de to øvelser.

Nummer to blev Ole Rasmussen fra MSE Anlæg i Nørre Alslev i tiden 3 minutter og 42,1 sekunder, mens Claus Andreasen fra Druedalsvejens Entreprenørforretning A/S i Jægerspris blev nummer tre i tiden 3 minutter og 44,9 sekunder.

Fik gavekort
Med titlen som danmarksmester i minigraver følger æren og et rejsegavekort på 10.000 kroner. Som trøstepræmie var der gode vine til nummer to og tre, mens alle tre vindere nu kan have deres respektive vandrepokal stående og stråle derhjemme, indtil mesterskabet holdes igen næste år.