Værktøj til din mobiltelefon

Den kan måske ikke ligefrem erstatte hverken borehammer eller skævbider, men din smartphone kan faktisk godt udstyres, så den bliver en nyttig hjælper også uden for skurvognen

Din iPhone kan vise sig at være et godt stykke værktøj på byggepladsen. Her er eksempelvis den elektroniske metaldetektor, som hentes ned til både iPhone og Android.
Din iPhone kan vise sig at være et godt stykke værktøj på byggepladsen. Her er eksempelvis den elektroniske metaldetektor, som hentes ned til både iPhone og Android.

Antallet af applikationer – altså apps – til især iPhone og Android-telefonerne skal tælles i titusindvis. Og selv om der er mange tvivlsomme indslag imellem, så er der selvfølgelig også mange af de små programmer, som rent faktisk har noget at byde på. Også for håndværkere, som måske lige står og mangler et stykke værktøj.

For selv om din iPhone næppe nogen sinde vil komme til at gøre det ud for hverken lægtehammer eller stiksav, så findes der ifølge PC World en række brugbare apps på markedet.

Digital værktøjskasse
Et eksempel er iHandy Carpenter, som giver dig hele fem værktøjer i samme app.

I praksis er der tale om en digital værktøjskasse, der både forsyner dig med vinkelmåler, waterpass, skærelineal, målebånd og et lod.

Værktøjerne bruger smartphonens indbyggede gyroskop, og kræver derfor jævnlig kalibrering.

Håndværkerne mangler hårdføre telefoner

Bestem træets type
Med app’en I.D. Wood er der mulighed for at lære lidt nyt om træsorter. Der er således detaljerede informationer på intet mindre end 160 trætyper, hvor der oplyses om den specifikke træsorts oprindelse, holdbarhed og ideelle anvendelsesform.

Der er desuden billeder af træsorterne i ganske pæn opløsning.

Find gammelt jern
Det er også muligt at bruge din smartphone som metaldetektor. App’en hedder Magnetic Stud Finder til Android og Metal Detector Pro til iPhone.

En metaldetektor app erstatter ikke en rigtig metaldetektor, men den skulle dog være i stand til eksempelvis at finde søm og skruer gemt bag vægge. Det kan lade sig gøre, på grund af det indbyggede kompas, som er styret af en magnetisk sensor.

Nu kan du nemt beregne fradrag

Regn det selv ud
Stort set samtlige mobiltelefoner har en indbygget og relativt simpel lommeregner, men skal man udføre mere komplicerede beregninger over byggeprojekterne, så kan man med fordel hente app’en BuildCalc.

Den indeholder en lang række formler, der gør det let at foretage de nødvendige udregninger, når du eksempelvis skal anlægge et tag eller opføre en trappe.

Læs flere artikler for håndværkere på ekstrabladet.dk's håndværkersite