Vikingerne kommer - NU!

Tredje del af Danmarks smukkeste hus er på rette vej - Ravnsborg er ikke længere kun en drøm

Så er vi i gang! Landmåler Peter Busk står klar med måleudstyret, mens Kim sætter grunden af. De tre gratier i gråt er Stefan, Morten og Rene fra Lonico. De står klar i kulissen med gravkøer. Sikket mageløst team!
Så er vi i gang! Landmåler Peter Busk står klar med måleudstyret, mens Kim sætter grunden af. De tre gratier i gråt er Stefan, Morten og Rene fra Lonico. De står klar i kulissen med gravkøer. Sikket mageløst team!

BANG! Så gik starten. Danmarks smukkeste - og vildeste hus - er ved at tage form.

Ikke bare hvilken som helst form, men naturligvis vikingeform.

Grunden på det smukke Sydfyn blev købt, huset blev væltet, og hele herligheden kunne lige så godt have startet med ' der var engang'. Men denne gang er nu, og jeg selv er hovedrollen i dette episke eventyr.

LÆS OGSÅ: Viking Lyngvild: Det rene Kafka-vanvid

Der er som bekendt langt fra idé til virkelighed, og det, der i begyndelsen så ud til at være en uløselig opgave - især set fra bankernes og realkredit-institutumpernes side - er kommet på skinner takket være en visionær bankdirektør.

- Du skal vide, at jeg hader det forudsigelige og kedelige, Jim, sagde Carsten fra Andelskassen Fyn, og således var pigstensbelægningen lagt til et byggeprojekt af helt eventyrlige dimensioner.

Lugter af friland
Det er måske lige præcis dette ord, der skræmmer folk med hø i hjelmen - altså eventyr. Man skal helst rette ind i jantelovsdanmark og ikke sprælle for meget. Man må gerne bygge huse, hvis de er bygget efter skabelonen ' pissekedelige', og man må helst ikke sige ord som jordvarme, højloftet eller særpræget.

LÆS OGSÅ: Modediktatoren vil bygge Danmarks vildeste hus

Så lugter det lidt for meget af det der friland, hvor de alle sammen ryger hash og klunser gamle lamper.

Næ, skal man være en god borger, skal man bygge allergi-garanteret - og helst ikke for meget mere end 1,5 mio. kr. Men nu er jeg ikke er særlig god borger - overhovedet!.

Brolagt pengevej
Der findes dog folk med visioner, og jeg må sige, at Faaborg Kommune har været særdeles letfodet i byggesagspolkaen.

De har trådt hurtigt og præcist, og før jeg vidste det, var der såvel en landzonetilladelse - med tilhørende servitutter (mageløst ord) samt byggetilladelse og kindkys.

Jeg skylder både Susanne, Åse, Christian og Benny en citronmåne og nogle pæne blomster i cellofan.

Og når vi nu er inde på at skylde, så kan Danske Bank godt tage deres slogan, ' Gør det, du er bedst til', og stikke det skråt op.

Da først bankrådgiveren - efter tre måneders hårrejsende votering - sagde, at jeg lige skulle have et møde med en erhvervsrådgiver, der kunne fortælle mig, hvad jeg skulle bruge mine penge til, sagde jeg farvel og skred.

LÆS OGSÅ: Fra bonderøv til bøsserøv

Inden havde jeg dog været omkring både Nykredit og Vestfyns Bank, der havde stort set samme udmelding.

Havde jeg bygget et parcelhus i gule mursten, havde den brolagte pengevej været åben - selv for mig.

Danske materialer
Nu står jeg altså med en byggetilladelse samt en pæn bunke penge til at realisere mine drømme, men hvad gør man så? Man tager fat i folk, der ved, hvordan et hus skal bygges. Tre entreprenører fik buddet, og trods finanskrise og tænders gnidsel i byggebranchen, var det kun et firma - Lonico - der kunne få fingeren ud af gaskanalen.

- Der er jo sommerferie, lød det ene svar, mens de andre bare var for langsomme.

Men her står jeg altså.

Grunden er i gang med at blive gravet, fræset, støbt og sået.

Den tidligere så smukke gård på stedet er revet ned og erstattet af drømme, der række langt ud over centimetermålet på den danske middelmådighed.

Morten og co. arbejder med sokler og isolering, og Claus Sørensen fra Vikinge Bjælkehuse sveder med at få tømmeret tørret og flækket.

Fik jeg for øvrigt sagt, at hele huset bliver bygget i danske materialer og af danske håndværkere? Alt træværket er just blevet fældet af Korinth Savværk i Brahetrolleborgs omkringliggende skove.

Ravnsborg er en realitet, og vikingerne kan atter rejse sig i Danmark. Måske skulle man bygge et gæsteværelse til Holger Danske.

Det siges jo, at han får lyst til at strække benene, når det en dag brænder på.

Følg byggeriet på vikingebjelkehuse.dk og stil spørgsmål på jim.lyngvild@eb.dk