Test af vibrationssvag borehammer

Murermester Jan Lund har testet Bosch' nye, vibrationsdæmpede borehammer

Murermester Jan Lund har brugt den gamle Bosch borehammer i over seks år. Han er ikke i tvivl om, at den nye er et bedre stykke værktøj – både på effektivitet og ergonomi. Den koster 1798 kroner plus moms.
Murermester Jan Lund har brugt den gamle Bosch borehammer i over seks år. Han er ikke i tvivl om, at den nye er et bedre stykke værktøj – både på effektivitet og ergonomi. Den koster 1798 kroner plus moms.

– Når jeg har stået og knaldet løs på et gammelt marmorbadeværelse i tre til fire timer, som jeg gjorde forleden, så er det ikke sjovt mere, siger murermester Jan Lund – og får straks et point for dagens macho-citat.

Han har testet den nye Bosch GBH 2-28 DFV-borehammer med verdens første anti-vibrationssystem for Håndværkeren.

– Den vibrerer ikke så meget som den gamle, og så virker det, som om den slår lidt hårdere.

– Men det kan jo også hænge sammen med, at den gamle er slidt. Den har mere end seks år på bagen, så den er vel lovlig undskyldt.

LÆS OGSÅ: Arbejdstøj med elvarme

Dobbelt så lang tid
Jan Lunds gamle borehammer, som er forgængeren til den nye, bliver brugt næsten hver dag – og ofte i flere timer ad gangen.

– Skal man stå med den en hel dag, så sætter man pris på, at det ikke vibrerer så voldsomt. Tro mig. Så det er helt klart rigtigt godt, at de gør noget ved det, forsikrer mureren, der er sin egen mester.

Samtidig kan man bruge maskinen i næsten dobbelt så lang tid hver dag, fordi det vibrationsdæmpende system gør den mere skånsom at arbejde med. Men den slags bider ikke på Jan Lund.

LÆS OGSÅ: Gør det selv med din mobil

For det første er der ingen, der bliver glade for at få at vide, at de skal stå i to timer længere hver dag med en borehammer. For det andet er det ikke interessant for en rigtig håndværker.

– Glem det. Det er helt ligegyldigt, siger han.

– Er der en opgave, der skal laves, så kører man på – og så er det jo, at man sætter pris på, at værktøjet er i orden.

Men Jan Lund springer næppe ud og køber den nye model.

– Nej, ikke så længe den gamle fungerer. Den fejler jo ikke noget, selv om der er står en ny model nede hos grossisten.