Energiforbedringer skaber arbejdspladser

BoligJobplan: Syv ud af ti overvejer at bruge det nye fradrag - og det giver flere job

Fradragsordningen kan være det afgørende skub, der får danskerne til at sætte gang i energiforbedringer. (Foto: Dansk Byggeri/Anders Bach)
Fradragsordningen kan være det afgørende skub, der får danskerne til at sætte gang i energiforbedringer. (Foto: Dansk Byggeri/Anders Bach)

Den nye BoligJobplan, som trådte i kraft 1. juni, giver danskerne fradrag for hjælp i og istandsættelse af hjemmet. Ordningen gør det muligt for alle over 18 år at få betalt op til en tredjedel af arbejdslønnen ved energiforbedringer og andet arbejde.

Og over 70 procent overvejer at bruge fradraget til at sætte gang i energirenoveringer, viser en helt ny undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Go' Energi, der arbejder for energiforbedringer.

Gang i forretningen
Det får TEKNIQ – installatørernes organisation – til at spå, at ordningen vil skabe op mod 2000 nye arbejdspladser om året inden for energiforbedring i bygge og anlæg.

Brancheforeninger opfordrer derfor deres medlemmer til at sætte sig ind i ordningen, så de kan vejlede kunderne om mulighederne. Det kan nemlig betale sig at være god til energiforbedrende arbejde, hvis man vil have gang i forretningen.

– Rigtig meget af det arbejde, den nye ordning vil sætte i gang, kommer til at være energiforbedrende, siger Klaus Mosekjær Madsen, økonomisk konsulent i TEKNIQ.

Det er Torben Liborius, der er erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, enig i.

LÆS OGSÅ: Privat fradrag for byggeri

– Der er sket et skift over de sidste par år, hvor danskerne i stadig højere grad går op i at energiforbedre. Man kan med fordel bruge det her i markedsføringsmateriale over for private kunder.

– Ordningen gør det billigere og endnu mere attraktivt at energirenovere, og det vil få kunder til at fremskynde arbejde, så der kommer gang i salg og omsætning, siger han.

Afgørende skub
Fradragsordningen kan samtidig være det afgørende skub, der får danskerne til at sætte gang i energiforbedringer, mener Go' Energis sekretariatschef Henrik Teglgaard Lund.

LÆS OGSÅ: Håndværkerfradrag stopper private projekter

Flest overvejer at bruge ordningen til at få efterisoleret loftet, dernæst nye vinduer og ruder og endelig renovering af tag.

Dansk Byggeri og TEKNIQ skønner, at fradragsordningen samlet set vil skabe omkring 3300-3500 nye arbejdspladser om året inden for byggeriet.