Modediktatoren vil bygge Danmarks vildeste hus

Mode-diktator Jim Lyngvild har efter eget udsagn fået en hjerneblødning og vil bo som en viking

Den ser flot – og vild – ud, Jims vision om et vikingehus anno 2011.
Den ser flot – og vild – ud, Jims vision om et vikingehus anno 2011.

HJÆÆÆLP! Jeg har fået en hjerneblødning, jeg vil bygge mit eget hus, og det gerne så tæt på naturen, at jeg kan smile til en vipstjert og vinke til en stær.

Men ikke bare et hvilket som helst hus – det vender vi tilbage til.

Lad os kalde en spade for en skovl. Jeg aner INTET om ord som timberframe, sakse-spær eller byggemodning, og alligevel har jeg kastet mig ud i et VILDT projekt.

LÆS OGSÅ: Fra bonderøv til bøsserøv

For når jeg nu siger 'hus', er det ikke dækkende for dette episke vidunder – i hvert fald ikke hvis man mener, at et hus har fire vægge, er bygget af mursten, har pæne vinduer og en flagstang i haven – jeg vil bygge et vaskeægte vikingehus!

Til kamp mod krisen
Ja, du læste rigtigt. Originalt med snoede søjler, dragehoveder på taget og nationalromantik, der vil få selv Pia Kjærsgaard til at slå korsets tegn. Den skal have en på den nordiske mytologi og rumme så meget symbolik, at selv den mest garvede Piet Van deurs-type bliver mundlam af historiens vingesus.

Vi ligger lige nu i slipstrømmen efter finanskrisen, så hvad er mere nærliggende end at gå forrest med et projekt, der vil få hr. og fru Danmark til at tabe gebis, toupe og andre løsøre. Mit motto er og har altid været: Vil man have noget sat i søen, må man jo selv snitte båden først. Hold fast, venner, for nu snitter Lyngvild med skarpt!

Under overskriften 'Danmarks smukkeste hus' vil jeg med hjælp fra tømrermester Claus Sørensen fra Viking-bjelkehuse.dk skabe et palads af træ fra bunden.

Første skridt
Man skal finde en grund. Og tro mig, det er ikke let. Landkortet er støvsuget for små perler, og ønsker man en lille fredfyldt plet – gerne med naturen som nærmeste nabo – står der altid en ågerkarl med kasketten meget langt fremme.

Desuden er det, som om lokalpolitikerne ikke har fattet en meter. Der bliver talt om problematiske Udkants-danmark, men niks, ikke noget med at gøre det lettere for befolkningen at nærme sig yderste plovfure.

Vælger du derimod at flytte ind til byerne, er alt muligt. I landzone må man således kun bygge 250 m2, og der er 1000 andre servitutter og regler, der gør det nærmest umuligt – end sige attraktivt – at bygge i provinsen. Få dog for fanden lempet de regler, så folk har LYST til at flytte på landet! Men nej, det er der jo ikke stemmer i! Kun landmændenes ... Måske skulle man gå ind i politik?

Næste skridt
Man skal finde ordentlige folk – og de hænger ikke på træerne nu til dags. Desuden har vi set skrækeksempler på tv, hvor træhus-drømme er bristet, fordi en lidt for smart bygmester, har solgt råddent og skimmelinficeret træ. Det må ikke ske, når man bygger et palads, så valget faldt på en garvet træbygger, som har bygget over 100 smukke træhuse, der – så vidt vides – stadig står.

Således har jeg klippet snoren til et projekt, der nok skal vise sig at byde på mange problemer. Men sikkert også sjove, vilde og helt igennem sindsoprivende timer – gerne på det smukke Sydfyn.

Så har DU en grund med skov, sø og kuperet terræn til salg (som man vel at mærke må bygge på), eller er du interesseret i at deltage med hjælp til dette historiske projekt, kan du sende et par linjer til ovenstående min e-mail (den står under artiklen).

Jeg har brug for alt den hjælp, jeg kan få, for jeg aner ikke, hvad jeg har gang i! Jeg har en drøm, og som Askepot synger:

Lad blot dine sorger ligge,
og stol på dine drømmes fe,
for hvis du bare inderst inde,
tror du skal lykken finde,
bli'r drømmen til sandhed måske.

Læs mere om byggeriet på viking-bjelkehuse.dk. Du kan stille spørgsmål til jim.lyngvild@eb.dk eller følge processen på min Facebook-profil.