Swipe header Håndværkeren

Bosch Toolbox-app får nyt opmålingskamera

Smartphonen trækker for alvor i arbejdstøjet. Bosch Toolbox-app udvider den digitale værktøjskasse med en praksisorienteret applikation: Opmålingskameraet

  • Med denne funktion vil man kunne dokumentere byggeprojekter endnu mere omfattende med sin smartphone.
Med denne funktion vil man kunne dokumentere byggeprojekter endnu mere omfattende med sin smartphone.

Smartphonen trækker for alvor i arbejdstøjet. Bosch Toolbox-app udvider den digitale værktøjskasse med en praksisorienteret applikation: Opmålingskameraet.

For mange håndværkere er smartphonen blevet en selvfølgelighed i det daglige arbejde. Det har Bosch indrettet sig efter og den gennemprøvede Bosch Toolbox-app med funktioner såsom måleenhedsomregner, lommelygte og mobilt katalog over professionelt elværktøj har været tilgængelig for smartphones siden februar 2012.

Nu udvides den digitale værktøjskasse med en praksisorienteret applikation: opmålingskameraet. Ved hjælp af det kan man nemt og hurtigt dokumentere begivenheder på byggepladsen: Tag et billede, indtast mål med pile og vinkler direkte på fotoet, tag notater, gem dataene, og send dem pr. e-mail. Alt med Bosch' gratis app.

- Målet med Toolbox-app'en er at gøre arbejdet lettere for håndværkere i deres hverdag. Med den nye opmålingsfunktion udnytter vi, at man kan tage, redigere og sende fotos til kunder eller andre, mens man befinder sig på stedet og derved får alle de små detaljer med, forklarer Niclas Andersen, produktchef i Bosch i Danmark.

Spar tid ved udarbejdelse af tilbud
Opmålingskameraet skal erstatte blyant og papir, som ofte bliver væk i rodet på byggepladsen, og lette håndværkernes arbejde med digital støtte. Opmålingskameraet sparer eksempelvis værdifuld tid ved udarbejdelse af tilbud.

Alle nødvendige oplysninger såsom oplysninger om, hvor tilslutninger og ledninger ligger, kan anføres direkte på fotoet og er til rådighed senere, hvis der er brug for dem. Det minimerer risikoen for at glemme vigtige detaljer. Også det tidskrævende arbejde med at samle og sammenligne håndskrevne tegninger lavet på byggepladsen og digitalfotos hører fortiden til.

Derudover kan håndværkere ved hjælp af app'en også optage videoer og talememoer og gemme alle data for deres forskellige byggeprojekter i dertil oprettede mapper. På den måde undgår man også at miste overblikket, hvis man har mange projekter i gang.

- Fordelen ved at bruge mobilen er, at man som håndværker slipper for at skulle rode rundt med håndskrevne noter. I stedet kan man nu sende et tilbud af sted til en kunde med det samme. Og hvis der er noget, man er i tvivl om, kan man blot vedhæfte en lydoptagelse eller video, så man hurtigt kan forklare, hvad der skal tages stilling til, siger faglærer Henrik Dahlgreen fra Københavns Tekniske Skole.

Gratis download
Bosch Toolbox-app'en med opmålingskamera kan gratis downloades fra Google Play Store og Apple AppStore. I slutningen af 2012 forventer Bosch at opdatere app'en med endnu et digitalt værktøj, "Byggedokumentation".

Med denne funktion vil man kunne dokumentere byggeprojekter endnu mere omfattende med sin smartphone. Takket være den planlagte "Teamtilstand" vil det således være muligt for flere medarbejdere at åbne og arbejde på det samme projekt samtidig. Også denne app stiller Bosch gratis til rådighed.

Kilde: Mestertidende.dk

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere