Swipe header Håndværkeren

Energirenovering er ren win-win

Med fradrag og udsigt til lavere el- og varmeregning, samt en højere salgspris for ejendommen er fradragsordningen for energirenovering og energiforbedringer blevet en win-win-situation for boligejerne

  • Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at energirenovere sin bolig og det er værd at understrege, at boligejerne er de vigtigste aktører, hvis Danmark skal opnå målet om et blive CO2-neutralt, siger kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen (Foto: Mestertidende.dk)
Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at energirenovere sin bolig og det er værd at understrege, at boligejerne er de vigtigste aktører, hvis Danmark skal opnå målet om et blive CO2-neutralt, siger kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen (Foto: Mestertidende.dk)

- Der er ingen tvivl om, at fradragsordningen har skabt og fortsat vil skabe mange nye arbejdspladser indenfor byggesektoren i Midt- og Vestjylland.

Det siger kontorchef Karl Højhus-Jeppesen, Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

- Fradragsordning blev vedtaget i Folketinget i 2011 og boligejerne har forstået at gøre brug af den nye fradragsordning ved energirenovering af boligen m.v.

Boligejerne har forstået at bruge fradragsordningen, men nogle skulle lige "finde ud af", hvordan de fik mest ud af fradragsordningen rent økonomisk.

Det er da også almindelig sund fornuft, at mange opgaver fordeles over 2011 og 2012, sådan at boligejerne kan opnå det fulde fradrag i både 2011 samt 2012.

Ejendomme fra bl.a. 1970'erne stiger i værdi, når de energirenoveres viser undersøgelser. Dermed høster boligejeren både gevinsten af lavere el- og varmeregning og får oven i købet mere for huset, når det sælges, siger Karl Højhus-Jeppesen.

Ingen undskyldning

- Stigende energipriser, klimaforandringer og målet om, at Danmark skal være CO2-neutralt senest i 2050, - ja, der er masser af gode grunde til at energirenovere sit hus - og nu kommer der endnu én.

Undersøgelser viser nemlig, at en parcelhusejermed et hus fra 1970'erne i gennemsnit kan spare 15.000- kroner og samtidig øge værdien af boligen med 172.000- kroner.

Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at energirenovere sin bolig og det er værd at understrege, at boligejerne er de vigtigste aktører, hvis Danmark skal opnå målet om et blive CO2-neutralt.

Det er især i de ældre boliger, at der kan hentes både energi- og økonomiske gevinster.

Går man med tanker om at renovere sin bolig, er det en rigtig god ide at kontakte én af de mange udannede energivejledere.

Der er ca. 60 velkvalificerede energivejledere i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og de kan give gode råd og vejledning om, hvilke løsninger man bør vælge, når boligen skal energirenoveres.

I forbindelse med energirenovering af boligen, vil det da også være oplagt samt en rigtig god ide, at man benytter fradragsordningen.

Fradragsordningen giver boligejere i husstanden mulighed for at trække lønudgiftertil håndværkere i 2011 fra på op til 15.000- kroner pr. person samt det dobbelte kr. 30.000- hvis man er 2 personer, som bor i samme bolig.

I 2012 er der også mulighed for, at boligejerne kan trække lønudgifter til håndværkere fra på op til kr. 15.000- pr. person samt det dobbelte kr. 30.000- hvis man er 2 personer, som bor i samme bolig, når det drejer sig om energiforbedringer af den private bolig.

Så med fradrag og udsigt til lavere el- og varmeregning, samt en højere salgspris for ejendommen, kan man vist kun roligt sige, at fradragsordningen ved energirenovering og energiforbedringer er blevet en win-win-situation for boligejerne i Midt- og Vestjylland.

Desuden har fradragsordningen, som en ekstra stor gevinst skabt ca. 650 arbejdspladser og heraf ca. 65 lærepladser i Midt- og Vestjylland, lad os bevare disse arbejdspladser fremover, fastslår Karl Højhus-Jeppesen..

KILDE: Mestertidende.dk

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere