Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel
Swipe header Håndværkeren

TV: Mand springer fra 350 meter høj bro

En kinesisk mand blev den første til at hoppe ud fra verdens sjette højeste bro

  • (Foto: AP)
(Foto: AP)
1/2
Næste »

Hvad siger du til at blive den første mand, der springer ud fra 350 meters højde fra verdens sjette højeste bro?

Det er umiddelbart kun et interessant tilbud for vovehalse som den kinesiske faldskærmspringer i tv-klippet i toppen af artiklen, og selvom han lige kigger lidt nervøst mod de fremmødte tilskuere, så er der ikke meget tøven, før han hopper ud fra Aizhai-broen tæt på byen Jishou.

SE OGSÅ:

66 Håndværkeren - 13. aug. 2012 TV: Lav bro + høj kran på lastbil = ulykke

Den imponerende stålkonstruktion henover Dehang Grand Canyon blev åbnet for trafik den 31. marts i år efter at have været knap fem år undervejs. Den gigantiske hængebro er 1,146 kilometer lang ved det største spænd, hvilket gør den til den tolvte længste hængebro.

Til sammenligning er Storebæltsbroen 1,624 kilometer lang ved det største spænd mellem betonsøjlerne og verdens tredje længste hængebro. Den er dog lige knap hundrede meter lavere end Aizhai-broen på det højeste punkt. Verdens længste hængebro ligger i Japan. Den hedder Akashi-Kaikyo-broen og har et spænd på 1,991 kilometer.

SE OGSÅ:

vææææ Håndværkeren - 21. jul. 2012 TV: Chauffør i dinglende livsfare

Det krævede et gigantisk banklån fra the Asian Development Bank for, at broen kunne blive en realitet. Helt præcist 208 millioner amerikanske dollars eller cirka 1,25 milliarder danske kroner. For det enorme beløb fik den kinesiske regering så også bygget 64 kilometer ekstra motorvej og renoveret 129 kilometer landevej omkring broen.

Broen og vejforbedringerne har reduceret rejsetiden i bil mellem byerne Jishou og Chadong med tre timer. Før tog det bilisterne cirka fire timer, men i dag kan de på under en time krydse broen, der takket være 1888 lamper gør det til en lys overfart hele døgnet rundt.

SE VERDENS FØRSTE UDSPRING FRA AIZHAI-BROEN I TOPPEN AF ARTIKLENFølg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere