Motorgigant truer med at forlade København

MAN Diesel kan spare millioner af afgiftskroner ved at flytte fra hovedstaden

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

For ikke årligt at skulle betale tre-fire millioner kroner i dækningsafgift til kommunen, overvejer motorproducenten MAN Diesel at vinke farvel til København og søge nye græsgange.

LÆS OGSÅ: Årets lastbil for 11. gang

Dækningsafgiften er en skat, som beregnes af virksomhedens ejendomsværdi fratrukket grundværdi, skriver Berlingske Tidende.

FIK DU SET: Årets groveste truck-joke

Det finurlige ved dækningsafgiften er, at skatten er frivillig for landets kommuner, derfor er det ikke alle kommuner, som vælger at opkræve den.

Blandt kommunerne i hovedstadsområdet er afgiften populær - her opkræver 21 af 28 kommuner de maksimalt tilladte 10 promille.

Svækket konkurrenceevne
Direktør for MAN Diesel, Lars Peter Olsen, er ikke imponeret over den skæve afgiftsopkrævning, og han forklarer, at koncernen vil kunne spare mange millioner ved at flytte til Køge for eksempel.

- Så det er noget, vi overvejer. Især fordi dækningsafgiften sandsynligvis bare vil stige og stige over de kommende år, hvilket svækker vores konkurrenceevne, forklarer direktøren til Berlingske Tidende.

Ikke overraskende klapper erhvervschef hos Københavns Kommune, Jacob Brandt, ikke i hænderne ved tanken om, at virksomheder forlader kommunen som konsekvens af dækningsafgiften.

Ifølge Berlingske Tidende fastholder erhvervschefen, at erhvervslivets får noget igen for de betalte penge, for eksempel i form af internationale skoler som kan gøre København mere attraktiv for udenlandsk arbejdskraft.

Kilde: Metal-Supply.dkFlg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Seneste Nyt
Mest læste
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen