Swipe header Håndværkeren

900 tons skrald efterladt på Roskilde

Dyrskuepladsen er omdannet til en losseplads efter otte dages vild, vidunderlig og drukfældig fest på Roskilde Festival

  • Alt skrald kommer i containere og køres til et genbrugsfirma, der blander det hele i småstykker, inden det kommer til forbrændingen. Så er det lettere at brænde de cirka 900 tons affald. (Foto: Sarah Hansen)
Alt skrald kommer i containere og køres til et genbrugsfirma, der blander det hele i småstykker, inden det kommer til forbrændingen. Så er det lettere at brænde de cirka 900 tons affald. (Foto: Sarah Hansen)
1/4
Næste »

Mågerne flyver lavt over Roskilde Festival efter otte dages druk, hor og hærg.

LÆS OGSÅ: GALLERI: 35.000 skruer i unik konstruktion

De frivillige håndværkere er i gang med at nedrive festivalpladsen og rydde camping-områderne for de efterladte cirka 900 tons skrald og efterladte telte.

FIK DU SET: TV: Ti millioner liter pis og lort på Roskilde

Ekstra Bladet Håndværkeren var en tur rundt på området, der mandag morgen lignede en stor losseplads.

- Hvordan foregår nedrivningen?

- Lige nu er vi ude og inspicere hvor meget der er ødelagt, men det ser ret fornuftigt ud. Folk har været meget stille og rolige i år. Ingen ildebrande eller noget vildt. Det er ikke ligesom i gamle dage, hvor der var meget mere hærværk. I dag er der bare graffiti-hærværk, men det er næsten uundgåeligt, fortæller Christian Lynge som er håndværker-ansvarlig på Roskilde Festival.

- Det tager faktisk kun et par dage at nedrive det hele. Mandag er festivalpladsen stort set pillet ned, oplyser Christian Lynge til Ekstra Bladet Håndværkeren og fortsætter:

- Der kører nogle traktorer rundt med en stor rive på og samler det meste i bunker. Bagefter kører strandrensere rundt og fejer områderne. I næste uge bliver græsset så finkæmmet af nogle skoleklasser, og det tager op til to uger at fjerne, fortæller Christian Lynge til Ekstra Bladet Håndværkeren.Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere