Her er fuglelortens yndlingsfarve

Fugle har én bilfarve i sigtekornet, når de klatter i bybilledet

  • (Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

En mere eller mindre seriøs undersøgelse viser, at fulge foretrækker én speciel farve på biler, de vælger at besørge på.

LÆS OGSÅ: Truck slår kolbøtte og kører videre

Efter at have undersøgt 1200 biler i fem forskellige britiske byer, var resultatet, at røde biler er mest udsatte, når det kommer til fugleklatter, skriver dagbladet.no

Hvis du vil undgå hvide pletter på din bil, er en grøn model er at foretrække.

LÆS OGSÅ: Enorm lønsvindel på jysk arbejdsplads

På 18 procent af de røde biler i undersøgelsen blev der fundet fugleklatter, men kun én procent af de grønne biler havde været udsat for luftangreb.

Af de blå biler var 14 procent tilsmudset, sorte biler - 11 procent, hvide biler - syv procent og grå/sølv - 3 procent.

Handler om parkering
Talsmanden for den britiske ornitologforening siger, at fugle kan tiltrækkes af forskellige farver, men oftest handler det om, hvor man parkerer.

- Hvis du parkerer i nærheden af steder, fugle yngler, får du flere fugleklatter på din bil, siger talsmanden ifølge dagbladet.no

Seniorforsker Tycho Anker-Nilssen fra Norsk Institut for Naturforskning bekræfter, at hvis en bil parkerer tæt på et sted med fuglereder, kan det forekomme, at fuglene besørger på bilen for at få den væk.

Men hvorfor det i høj grad skulle være røde biler, som er offeret, har han ingen forklaring på.

Vaske eller ikke vaske
I undersøgelsen blev flere bilejere spurgt, hvor hurtigt de vasker en bil med fuglelort. 17 procent svarede, at de fjerner det så hurtigt som muligt. 20 procent venter et par dage, og 55 procent venter til næste gang, bilen skal vasket.

De sidste procent sagde, at de aldrig vasker bil, eller at andre gør det for dem.

Kilde:dagbladet.no

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere