Sælg dine ubetalte fakturaer og tjen penge

Nu kan du sælge dine fakturaer på en online markedsplads og forbedre virksomhedens likviditet

Dansk Faktura Børs tilbyder på den ene side trængte virksomheder at få forbedret likviditeten ved at sælge deres fakturaer og på den anden side tilbydes professionelle investorer at placere penge som giver et forholdsvis sikkert afkast. (Foto: Colourbox)
Dansk Faktura Børs tilbyder på den ene side trængte virksomheder at få forbedret likviditeten ved at sælge deres fakturaer og på den anden side tilbydes professionelle investorer at placere penge som giver et forholdsvis sikkert afkast. (Foto: Colourbox)

Mange banker er rigtig svære at tale med i disse tider. Pengekassen er smækket i og for mange virksomheder kan det betyde, at de bliver nødt til at skaffe kapital på det grå eller det begsorte lånemarked med tårnhøje renter for at skabe likviditet til driften. Det er dog ofte en stakket frist at frekventere den ende af lånemarkedet.

Nu er der imidlertid opstået en helt ny mulighed for at skaffe likviditet – helt uden om bankerne og den kedelige ende af det private lånemarked.

To iværksættere med baggrund i den danske finanssektor, Juri Cetti og Kasper Oldby, har skelet til USA og England og introduceret Danmarks første online markedsplads for fakturaer – en markedsplads, hvor virksomheder via en online auktion kan sælge deres fakturaer til højestbydende professionelle investor.TV: 5 ekstremt uheldige traktorchauffrerTV: 5 ekstremt uheldige traktorchaufførerDa mange virksomheder har 'ondt' i likviditeten blandt andet fordi kunderne kræver lange betalingsfrister, mens leverandører og andre i den anden ende forkorter kreditperioden, ja, så er der altså nu mulighed for at hente penge hjem på sine ubetalte fakturaer og dermed forbedre likviditeten.

De to iværksættere har etableret Dansk Faktura Børs, som på den ene side tilbyder trængte virksomheder at få forbedret likviditet ved at sælge deres fakturaer og på den anden side tilbyder professionelle investorer at placere penge som giver et forholdsvis sikkert afkast

- Vi kanaliserer likviditet til virksomheder uden om bankerne mens vi samtidig tilbyder en ny alternativ investeringsmulighed til professionelle investorer, der ønsker en veldiversificeret portefølje og som søger alternative investeringsmuligheder i det nuværende 'nul rente miljø', forklarer Juri Cetti.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!- Der er 3 årsager til, at vi har valgt at lave en fakturabørs:

Vi har en kreditklemme, hvorfor bankerne ikke låner ud til driftsfinansiering. For det andet kræver de store kunder (debitorer) typisk betalingsbetingelser på løbende måned plus 60 til 90 dage og for det tredje søger institutionelle/professionelle investorer alternative aktivklasser, der kan give et fornuftigt risiko justeret afkast.

En faktura er basalt set en ultrakort virksomhedsobligation, og i USA er fakturaer i dag en aktivklasse som både pensionskasser og hedgefonde investerer i.Monster-Mercedes med 612 hkMonster-Mercedes med 612 hkSamtidig er det en mulighed for virksomhederne til at få adgang til ubegrænset likviditet uden at tage et lån. Vi har med andre ord lavet en børs hvor alle vinder, siger Juri Cetti. Forretningen for Dansk Faktura Børs sker ved, at selskabet får sin del, hver gang er handles en faktura.

Læs mere på Mester Tidende...

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen