5 fede offroadere med store overarme

Hvis du troede, at tiden for store firehjulstrækkere var forbi, så kan du godt tro om igen

De fleste går nok med den tanke, at bilfabrikkerne forlængst har proppet deres planer om store firehjulstrækkere i makulatoren. Men at dømme efter den seneste tids nyheder så er der håb endnu, hvis du har brug for en firehjulstrækker, der kan tåle et liv i mudderpølen, men samtidig er smart nok til at parkere foran casino'et i Monaco.

Selvom europæerne går mere op i kilometer på literen, end om der er træk på alle fire, så findes der stadig store markeder i både Kina, Rusland og USA, hvor størrelsen fortsat betyder noget. Vi har samlet fem firehjulstrukne nyheder, til manden med den store pengepung:

Lamborghini Urus Concept:
Sidste gangm der kørte en offroader ud fra Lamborghini's fabriksport i Sant'Agata, var i 1986 med den vanvittige LM002. Der blev dog kun bygget omkring 300 styk, og modellen blev ikke nogen guldrandet forretning for mærket. 26 år senere er Lamborghini nu endnu engang klar til at sende en bil på gaden, der har det bedre i mudderpølen end på racerbanen.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Konceptet hedder Urus og dækker over en SUV med 600 hestekræfter og plads til fire personer. Modellen skal bygges på samme bund som Porsche Cayenne og VW Touraq. Dog lover Lamborghini, at Urus ved hjælp af vægtbesparende materialer vil blive væsentligt lettere end dens brødre. Hvis alt går efter planen, vil Lamborghini Urus være klar til at indtage en mudderpøl nær dig i 2015, så du får heldigvis lige et par år til at spare op. Og mon ikke den også kommer på gule plader, så du kan spare lidt penge.

Mercedes-Benz G63/G65 AMG:
Hvis du har brug for en seriøs firehjulstrækker og sværger til de tyske mærker, så er der ingen vej udenom Mercedes Geländewagen. Modellen har været i produktion i årtier og bliver fortsat forfinet af de tyske ingeniører. Seneste facelift er netop blevet præsenteret, og udover nye sidespejle samt et revideret interiør er der kommet nye kræfter under hjelmen.

Den nye G63 AMG har derfor mærkets 5,5 liters biturbo V8-motor under hjelmen, hvor den yder 544 hestekræfter. Det er nok til at sende den murstensformede skude til 100 km/t på kun 4,6 sekunder, mens topfarten er begrænset til 210 km/t. Hvis det ikke er nok, så findes der også en G65 version med en V12-motor og 612 hypper. Sidstnævnte koster med 264.000 euro dog dobbelt så meget som den mindre AMG-udgave.

Audi RS Q3 Concept:
Den lille Audi Q3 er netop blevet præsenteret i en RS-konceptversion på biludstillingen i Beijing. Undervognen er sænket med 25 millimeter, mens hjulene er hele 20 tommer i diameter. Under hjelmen ligger den vellydende femcylindrede rækkemotor, som vi også kender fra Audi RS3 samt TT-RS. I RS Q3 yder den dog hele 360 hk.

Den bomstærke motor sender det blå lyn til 100 km/t på kun 5,2 sekunder, og kræfterne slipper først op, når speedometeret står på 265 km/t. Modellen er stadig kun et koncept, men eftersom det ser fiks og færdig ud, så er der gode chancer for, at den går i produktion.

Porsche Cayenne GTS:
Hvis du er vild med Porsche Cayenne, og synes det er sjovere at køre gennem hårnålesving med skrigende hjul end at vinde lyskrydsdueller, så har tyskerne nu fundet løsningen på problemet. GTS hedder modellen, som kaster sig ind mellem den mindre S-model og den store Turbo. V8-motoren under hjelmen yder 420 hestekræfter, hvilket er 20 hk mere end den 'lille' Cayenne S.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!En anden lille ting, der afslører at GTS-udgaven er bygget til bane race, er muligheden for at bestille Sport Chrono-pakken, hvor du blandt andet får et stopur midt på instrumentbordet, så du kan holde øje med dine omgangstider på Nürburgring. Modellen kan bestilles allerede nu, og koster 1.922.607 kroner på danske plader.

Jeep Wrangler Dragon Design:
Sidste men ikke mindst har Jeep netop præsenteret en ny udgave af deres Wrangler, der bærer den specielle modelbetegnelse Dragon Design. Den er dog ikke henvendt til eventyrlystne amerikanere som tror på at der findes drager. Modellen er i stedet henvendt til det kinesiske marked, hvor drager på biler er det helt store hit - i følge Jeep i hvert fald.

Modellen har fået et sæt unikke 18 tommer alufælge, som er svøbt ind i et sæt offroad-dæk på 35 tommer. Udenpå slanger en drage sig hen langs siden, og interiøret er holdt i farverne sort og bronze. Motor og drivline er som på en standard Wrangler.

Hvilken af de fem firehjulstrækkere ville du vælge, hvis penge ikke var noget problem? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder...

Skærm

Hent flere
Hent flere