Se malingen du kan fjerne igen

At pakke en hel bil ind i vinyl kan være en dyr og bøvlet affære, men med en ny dåsevariant er det blevet en hel del nemmere og ikke mindst billigere

Hvis du er usikker på, om grønne fælge stadig er et hit til næste sommer, så bør du prøve kræfter med det nyeste indenfor bilverdenen - nemlig vinyl på dåse.

I stedet for at lakere detaljer såsom hjul eller sidespejle på din bil, kan du nu i stedet bruge en ny slags vinylspray. Når du bliver træt at den nye farve, kan du hurtigt og let pille hele laget af vinyl af igen med fingrene.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Sprayen efterlader en gummiagtig vinylmasse på den eksisterende lak, og selvom det er let for fingrene at afmontere igen, så påstår producenten, at det sagtens kan holde til at gå i en bilvask, uden at det falder af.

Vi kender i forvejen vinyl fra bilverdenen, hvor det mest bliver brugt til at beskytte lakken på landets taxaer. Men også personer, der styler deres slæder, bruger vinylwrap, da det giver nogle helt nye farve- og mønstermuligheder. Hvis du skal have din bil pakket proffesionelt ind i vinyl, koster det dog stadig adskillige tusinde kroner.TV: 6 hardcore oldschool Jeep'sTV: 6 hardcore oldschool Jeep'sDet er det tyske firma Foliatec, der står bag den nye opfindelse med vinylspray.

Virksomheden siger, at to dåser af 400 ml, er nok til at give en ny farve til fire alufælge. Produktet er henvendt til gør-det-selv mekanikeren, og operationen kræver ikke andet end lidt afmaskningstape.

Én dåse koster omkring 350 kroner, og kan fås i en lang række forskellige farver.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!1 af 5 Først masker du hjulet af med malertape.
2 af 5 Herefter renser du fælgen for skidt, og så er du klar til at gå i gang med at spraye farven på.
3 af 5 Det færdige resultat består af en slags blank gummihud. Du kan dog også få matte farver.
4 af 5 Når du er træt af farven, så piller du vinylfarven af igen uden problemer.
5 af 5 

Skærm

Hent flere
Hent flere