Vi finder vores håndværker på Google

Håndværksmestrene skal være mere synlige på nettet, hvis de fortsat har tænkt sig at skaffe privatkunder

De små håndværkerfirmaer skal blive mere synlige på nettet, da det er her, privatkunderne leder efter dem. (Foto: Colourbox)
De små håndværkerfirmaer skal blive mere synlige på nettet, da det er her, privatkunderne leder efter dem. (Foto: Colourbox)

Bygge-sektoren er presset og de små og mellemstore håndværksvirksomheder må sadle om, hvis de vil have del i opgaverne fremover.

Der er især kamp om de mindre opgaver hos boligejere, boligforeninger og erhvervsdrivende, som hidtil har ringet flittigt til håndværksmestrene, for at få løst opgaver. Nu står telefonerne stille. Boligejerne benytter nemlig i stigende grad én eller flere af de mange udbudsportaler på nettet, når de skal finde håndværkere.TV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunstTV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunst- Stadig flere privatkunder bruger Google frem for lokale telefonbøger, når de skal søge en håndværker. Andre lægger deres opgaver ind på en udbudsportal. Den kunde-adfærd skal håndværksmestrene matche for at skabe synlighed og sikre sig opgaver, siger direktør i arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, Erik Møbius, til Mester Tidende.

Han opfordrer håndværksmestrene til bl.a. at søge-optimere deres hjemmesider, så de dukker op, når kunderne googler. Og så skal håndværksmestrene overveje at tilmelde sig en udbudsportal.TV: Verdens vildeste snerydderTV: Verdens vildeste snerydder- Det kræver både indsigt og en vis portion is i maven at indgå aftale med en af de mange udbudsportaler. Vi råder vores medlemsvirksomheder til at ringe til os, hvis de er i tvivl om seriøsiteten bag en udbudsportal, siger Erik Møbius til Mester Tidende.

Læs mere på Mester Tidende...