Annonce:
Annonce:

Herrevogn med vanvittigt design

Mercedes viste tidligere på året en fræk konceptbil baseret på deres Unimog, og designet er så vellykket, at den nu har modtaget Red Dot-prisen for sit frække ydre

Annonce:

En Unimog er uden tvivl en af de mest mandige køretøjer til nogensinde at køre af samlebåndet på en bilfabrik. Modellen så dagens lys første gang for 60 år siden og er derfra blevet videreudviklet utallige gange. Seneste skud på stammen er dette skriggrønne Unimog Concept, som blev kreeret for at fejre modellens fødselsdag.

Udseendet er vanvittigt og samtidig nyskabende, hvis man spørger rækken af designeksperter, som sidder i juryen for den årlige 'Red Dot' designpris. Og det har medvirket til, at bilen har vundet prisen for 'Best of Best' i konkurrencens koncept-kategori foran 3.000 andre deltagende projekter.

Håndværker-TV: Vild burnout ender i flammer

Annonce:

Men tro nu ikke, at det hele handler om frække linjer og bløde kurver. Konceptbilen er opbygget på chassiset fra den eksisterende U 5000 model. Det betyder, at hvert hjul kan arbejde uafhængigt, hvilket gør den ekstremt terrængående. Samtidig kan den trække 7.500 kilo, hvis det skulle blive nødvendigt, og dieselmotoren, som er på 4,8 liter, leverer 218 tyske bryggerheste til at trække læsset.

Den allerførste Unimog var grøn, og siden begyndelsen har den farve stået højt på købernes ønskeseddel. Den skriggrønne metalfarve på konceptet er dog peppet lidt op i forhold til den originale armygrønne. Den præcise nuance er taget fra en sjælden giftfrø, som lever både på land og i vand præcis som en Unimog.

Håndværker-TV: Livsfarlig lastbilkørsel i sneen

Hvis du drømmer om at have dette grønne monster stående i garagen, må vi desværre skuffe dig. Mercedes siger nemlig, at konceptbilen ikke bliver til virkelighed, selvom vi dog kan forvente at se enkelte detaljer på fremtidig udgaver af Unimog'en.

På 60 år har Mercedes produceret over 380.000 eksemplarer af den legendariske Unimog, og der er ikke forlydender om, at produktionen stopper lige foreløbig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: