Annonce:
Annonce:

Spar 2.000 liter diesel om året

Mercedes-Benz har skabt en ny lastbiltrailer, som er så vindslikket, at den kan spare dig for op mod 2.000 liter diesel om året

Annonce:

Når en lastbil prøver at kløve vinden på motorvejen, så kræver det enorme kræfter. Ikke kun fordi den skal trække adskillige tons, men også fordi den er formet som en mursten.

Det betyder, at der går en masse dieselolie til spilde, og det har fået Mercedes til at udvikle en ny lastbiltrailer, som kan gøre turen mellem tankstoppene lidt længere.

SE OGSÅ: Havemand i dødsleg med motorsav

'Aero Concept' er blevet udviklet i en vindtunnel sammen med en hel hær af ingeniører. Traileren har derfor fået en speciel frontspoiler, skørter ned langs siden, en diffuser bagpå og så har den fået en anderumpe. Den indvendige plads eller lasteevnen er der dog ikke lavet om på.

Selvom du måske synes, den ser lidt mærkelig ud, så påstår tyskerne hårdnakket, at deres arbejde har båret frugt.

SE OGSÅ: Gal russer kører sin lastbil i floden

Når du parrer traileren med en af trækkerne fra fabrikkens Actros-serie, giver det en reduktion af vindmodstanden på hele 18 procent. Og hvis lastbilen kører 150.000 kilometer om året, svarer det til, at du sparer 2.000 liter diesel.

Der er kun to problemer: Anderumpen kræver en speciel dispensation, da hængeren ellers er for lang i forhold til reglerne, samt at det stadig er et rent koncept.

SE OGSÅ: Akrobatisk gummiged på 12 tons

Men der går nok ikke længe, inden vi kommer til at se flere aerodynamiske tiltag indenfor lastbilverdenen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: