Snedker gør det lettere at få tilbud på vinduer

Nyt program gør det let at indhente tilbud på vinduer og døre

Når der skal gives tilbud på en opgave, som omfatter udskiftning af vinduer og døre ligger en stor del af arbejdet med tilbudsgivningen i opmåling og kontakt med vinduesfabrikken eller tømmerhandelen for at få en pris på vinduerne

Mange håndværkere løser opgaven med nogle hurtige streger på et stykke papir, som så måske scannes og sendes direkte til leverandører, som så vender tilbage med et tilbud. Andre håndværkere ringer direkte til forskellige leverandører for at få nogle gode priser eller tager udgangspunkt i vinduesfabrikkerne online-butikker.

Nu har bygningssnedker og tømrermester Michael Nielsen, Tømrerfirmaet Michael Nielsen ApS i Hillerød, sammen med programmør Henrik Lynggard Hansen, udviklet et program, som gør det let for håndværksmestrene at indhente tilbud på vinduer og døre.

Enkelt og overskueligt
- Det er en idé som jeg har gået og tumlet med de sidste 6-7 år. I første omgang blev ideen til et Excel-ark, hvor jeg kunne lægge de forskellige vinduesdata ind og sende det til tømmerhandlere og vinduesfabrikker med henblik på indhentning af tilbud.

Nu har vi imidlertid lavet et program, som gør det hele meget lettere, siger Michael Nielsen til Mester Tidende.

- I programmet ligger snittegninger af alle former for døre og vinduer og tømrermesteren kan nu afkrydse vinduestype eller dørtype, vælge materiale herunder glas, påføre mål, farve og så videre og angive antal samt påføre sagsnummer.

Sådan ser programsiden ud.

Hele listen konverteres til en pdf-fil, som tømrermesteren kan maile direkte videre til de vinduesfabrikker og tømmerhandlere han ønsker skal give tilbud på ordren, forklarer Michael Nielsen.

- Jeg tror, at der er mange som med fordel kan bruge programmet fordi det er meget enkelt at bruge og fordi det skaber overblik. Og de 1.200 kroner eksklusiv moms, som jeg tager for en DVD-udgave af programmet til installering på ens egen computer er hurtigt tjent hjem, mener den 48-årige Michael Nielsen, som har drevet sit tømrerfirma siden 1985.

Programmet er lige blevet færdigt og en opgradering er allerede på vej, så det også bliver optimalt at bruge på tablets og smartphones.