Rockwool dømt for skræmmekampagne

Artikler var vildledende og utilbøjelige ifølge Sø- og Handelsretten

Plastindustrien havde stillet krav om 1 million i erstatning, men det krav blev afvist. (Foto: epn)
Plastindustrien havde stillet krav om 1 million i erstatning, men det krav blev afvist. (Foto: epn)

Rockwool blev i går ved Sø- og Handelsretten dømt for unødvendig skræmmekampagne mod isolering af plast. Det skriver Ingenøren.

Det er to artikler fra et nyhedsbrev tilbage i 2011, som Rockwool International A/S nu bliver dømt for.

Se også: Danske stiger er farlige

I artiklerne står der blandt andet: 'Isoleringsmateriale af plastskum er baseret på olie og kendt for at være ekstremt brandbart. Så da branden brød ud, gav isoleringsmaterialet anledning til lynhurtig spredning af flammerne, mens der samtidig udviklede sig en giftig røg.'

Og det var unødvendigt skræmmende ifølge Sø- og Handelsretten. Rockwool skal derfor fjerne nyhedsbrevet og bringe en berigtigelse. Samtidig skal de betale 150.000 kroner i sagsomkostninger.

Se også: Her er håndværkerlandsholdet til VM

Artiklerne henviser til to brande i henholdsvis Frankrig og Kina, og plasten er den såkaldte EPS-plast, der er mere brandbart end mineraluld. Netop derfor stiller myndighederne større krav til brugen af det. Af samme grund kan man derfor heller ikke bruge de to brande som eksempel, da lignende situationer ikke skulle kunne opstå i Danmark.

Rockwool er uenig i dommen, men accepterer den.

Se også: Mindste antal nyopførte boliger siden krigen

- Det vigtige for os er, at retten ikke fundet anledning til at beklikke de faktuelle oplysninger i artiklerne, men kritisere os for formen. Så når vi fremover skriver om brandfaren ved skumplast, må vi ændrer lidt på formen, siger kommunikationschef Lars Wodschow til Ingenøren.

Det er EPS-Sektionen i Danmark, der har anlagt sagen mod Rockwool.

Du kan læse udskriften fra Sø- og Handelsrettens domsbog her.