Industriferie hører fortiden til

Globaliseringen har for længst sat en stopper for, at danske virksomheder lukker ned og sender medarbejderne på ferie.

Tidligere kunne man i Danmark tale om en form for industriferie, der typisk lå i ugerne 29, 30 og 31. Men det hører fortiden til. (Foto: AP)
Tidligere kunne man i Danmark tale om en form for industriferie, der typisk lå i ugerne 29, 30 og 31. Men det hører fortiden til. (Foto: AP)

Det gælder det om at holde produktionen i gang.

Hvis danske virksomheder skal være konkurrencedygtige, dur det simpelthen ikke, at de skruer ned på produktionen, selv om størstedelen af danskerne lægger ferien her hen over juli måned, fremhæver DI.

Tidligere kunne man i Danmark tale om en form for industriferie, der typisk lå i ugerne 29, 30 og 31. Men det hører fortiden til, forklarer Tove Schultz-Lorentzen, chefkonsulent i DI.

Se også: Studerende vælger med hovedet - ikke hjertet

- Verden omkring os holder jo ikke lukket i perioden. Og det ville være rigtig usmart, hvis de udenlandske kunder og leverandører kun får fat i en telefonsvarer, når de ringer. For så risikerer man, at de søger de andre steder hen, fortæller Tove Schultz-Lorentzen til MesterTidende.

Hun mener, at det er en øget fleksibilitet fra både virksomheder og medarbejdere, der gør det muligt at undgå en lukning,

Se også: Medaljer til danskere ved Skills

- Der er jo en fælles interesse i at finde til enighed om, hvordan ferien bliver holdt. Og det er mit indtryk, at det fungerer fint, forklarer Tove Schultz-Lorentzen.

Se også: Her er fremtidens boligformSe også: Ny rapport: Østarbejdere er uundværligeSe også: 87.000 nye job i sigte

Skærm

Hent flere
Hent flere