Find de skjulte rør og ledninger før du borer

MesterTest: Stop bankeriet og gætteriet, når du skal bore i vægge, hvor der kan være el-ledninger og vandrør. Brug en detektor. Men læs brugsvejledningen først

Du kender det sikkert, når du skal til at bore i en gipsvæg - Mon der er el-ledninger bagved?

Knalder jeg lige ind i stållægterne?

Eller når du skal bore i fliserne på badeværelset: Hvor mon el-ledninger og vandrør ligger?

Når det gælder gipsvæggen kan man ofte banke sig frem til,hvor lægter og evt. forstærkninger er placeret, men man kan altså ikke banke sig frem til elledninger og vandrør. Og bankemetoden er slet ikke præcis nok, skriver Mester Tidende.

Så kan man jo tage chancen sådan som det ofte sker. Men når så uheldet er ude og man ramme el-ledninger eller vandrør, ja, så bliver det hurtigt en dyr fornøjelse.

Nu kan du imidlertid stoppe gætteriet og i stedet bruge en af detektorerne i det nye sortiment af detektorer fra Stanley.

Meget præcise
Mester Tidendes testhåndværkere har testet fire af de nye detektorer og det kom der både anerkendende nik og lidt frustrationer ud af.

Som rigtige håndværkere læser heller ikke Mester Tidendes testhåndværkere vejledninger. De prøver sig frem og selvom detektorerne lyser og bipper, så er det jo vigtigt at vide hvornår de gør det og hvorfor de gør det. Det kommer det lidt frustrationer ud af hos testhåndværkerne, som i udgangspunktet mener, at det skal være langt intuitivt at anvende nyt værktøj første gang!.

Den snak stopper testlederen og beder testhåndværkerne, der nu har fundet ud af, hvordan detektorerne fungerer, om at finde henholdsvis el-ledninger, trælægter og stållægter bag både gips og krydsfiner.

Det løser alle detektorerne helt uden problemer, skriver Mester Tidende

De fire detektorer adskiller sig ved forskellige funktioner og måledybder, men ideen er, at der er en detektor til enhver opgave. Så før du investerer skal du lige gøre dit behov op, så du kan vælge en detektor der matcher dine behov.

Faktaboks
Mester Tidende har testet Stanley-detektorerne S100, S150, S200 og S300

Håndværkerne mener:

- Nødvendigt at læse vejledningen

- Meget præcise

- Handy format