Sådan sikrer du din forretning

Du ved måske hvilke forsikringer, du skal tegne. Men har du overvejet, om du kan sikre dig og virksomheden bedre?

Det kan være noget af et arbejde at sætte sig ind i alle forsikringer, når du har din egen virksomhed. (Foto: Colourbox)
Det kan være noget af et arbejde at sætte sig ind i alle forsikringer, når du har din egen virksomhed. (Foto: Colourbox)
Følg Håndværkeren

Selvom forsikringen ikke er lovpligtig, er den måske brugbar og god at have for dig og din forretning.

Det er hårdt arbejde at finde vej gennem forsikringsjunglen. De fleste giver op, når de lovpligtige forsikringer er på plads. Men det kan være en god ide at tage skridtet videre og danne dig et overblik over de forsikringer, der måske kunne være brugbare for dig som håndværker.

Forsikring af arbejdsmaskiner og udstyr
En håndværker er ikke meget bevendt uden sit værktøj, og det vil dine kunder nok give dig ret i. Uden dit værktøj eller dine maskiner kan det være svært at arbejde, og det kan være katastrofalt for din forretning, hvis du ikke har råd til at erstatte dit værktøj. Med en forsikring, der dækker arbejdsmaskiner og udstyr, er du sikret, hvis dine maskiner skal repareres eller udskiftes. Oftest vil du også have dækning i tilfælde af tyveri eller hærværk.

Fakta om forsikring af arbejdsudstyr og maskiner

Driftstabsforsikring
Et uheld kommer sjældent alene. Hvis din virksomhed brænder ned eller får massive vandskader, er det umuligt at arbejde videre, og det kan betyde store økonomiske tab. Den situation kan du undgå ved at tegne en driftstabsforsikring. Her får du nemlig dækket det avancetab, du oplever, men du genopfører virksomheden.

Fakta om driftstabsforsikring

Transportforsikring
Som håndværker er det nødvendigt, at du er mobil og har mulighed for at transportere både dine egne værdier og andres. Men hvad så hvis det går galt, og dine kunders materialer eller dit værktøj bliver smadret under transport. Ender du i den situation, så kan en transportforsikring være en nem løsning for dig. Med den i hånden er du bedre stillet overfor forsikringsselskabet.

Fakta om transportforsikring

Produktansvarsforsikring
I nogle tilfælde kan det være relevant at tegne en produktansvarsforsikring som håndværker. Forsikringsselskabernes erfaringer viser, at næsten alle produkter kan føre til en produktansvarsskade, og derfor kan det være en ide at tegne en forsikring, der dækker dit produktansvar. Er dit produkt skyld i en skade, har en defekt eller hvis der er mangler ved virksomhedens arbejdsydelser, så kan du risikere at skulle betale erstatning. Kommer du ud for det, ville du måske ønske, at du havde tegnet en produktansvarsforsikring.

Fakta om produktansvarsforsikring

Vil du være sikker på, at du har den rigtige dækning? Så indhent forsikringstilbud her

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.