Flere arbejdere skal ind i politik

Akademikere er overrepræsenteret i dansk politik, og det skal netværk for arbejdere lave om på

Netværk skal få flere arbejdere ind i politikFoto: Mogens Flindt
Netværk skal få flere arbejdere ind i politikFoto: Mogens Flindt

Der er alt for mange akademikere i dansk politik, og det skal arbejdsnetværk lave om på. Flere arbejdere skal motiveres til at blive politisk aktive, så arbejderne også er repræsenteret, når beslutningerne skal træffes.

- I netværket får vi politik ned på et plan, så alle kan være med, og vi prøver at gøre politik nærværende og interessant, siger Lars Kølle, der stiller op for Socialdemokraterne i Norddjurs.

Arbejdsnetværket blev stiftet af folketingsmedlem for Socialdemokraterne Leif Lahn fra Grenaa for tre år siden, og efterfølgende er der kommet seks netværk i alt på landsplan.

Se også: Færre udenlandske håndværkere end først antaget

Skel skal udlignes
Lars Kølle er tovholder på netværket i Norddjurs, og han har en helt klar vision. Han vil komme uligheden i dansk politik til livs.

- Vi skal have valgt flere ind i lokal- og landspolitik, så vi kan få udlignet det skel, der er. Vi skal have flere arbejdere ind, så det politiske system afspejler det samfund, vi lever i. Og det gør det ikke nu, da der er langt flere akademikere end arbejdere i dansk politik, siger Lars Kølle til Ekstra Bladet.

Se også: Her får du det højeste håndværkerfradrag

Den politiske skole
To gange over de senste to år er der blevet afholdt kurser af to dages varighed. Projektet hedder 'Den politiske skole', og formålet er at lære arbejderne om det politiske system.

De seks arbejdsnetværk fungerer lidt forskelligt, men i Norddjurs afholdes der møder, hvor diverse temaer bliver debatteret. Efter valget på tirsdag vil et af de kommende emner blive social dumping.

- Vi taler om temaer, som skal motivere arbejderne til at gå ind i politik, så de kan gøre en forskel. Vi kan komme med nogle oplevelser fra arbejdsmarkedet, da vi er dem, som lovgivningen rammer. Det er vigtigt at få vores dagsorden på tapetet, siger Lars Kølle, der er uddannet tømrer.

Ifølge Lars Kølle er der ca 30-40 arbejdere fra netværk over landet, der stiller op til det kommende kommunalvalg.

Se også: Trods færre konkurser: Krisen er endnu ikke ovre

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere