TV: Med kaptajn på job: 'Det er en drengedrøm'

Ekstra Bladet har været med i cockpittet, da kaptajn Søren Hofgaard Møller fløj fra København til Oslo. Han har fløjet i knap 17 år og elsker stadig at komme op i de højere luftlag og se blå himmel og en fantastisk udsigt hver dag

750-800 fly letter og lander fra Københavns Lufthavn hver eneste dag, og én af de piloter, der står for at transportere rejselystne rundt i verden, er kaptajn Søren Hofgaard Møller.

Ekstra Bladet møder kaptajnen en kold, mørk efterårsmorgen i Kastrup Lufthavn kort tid inden en flyvning, der er den første i rækken af i alt fem flyvninger.

Søren Hofgaard Møller har fløjet i knap 17 år, og på denne morgen står der København-Oslo-København-Aalborg-København-Oslo på programmet. Det er en helt almindelig arbejdsdag på 12 timer, og dem har Søren Hofgaard Møller fem af i træk, hvorefter han har fri i fire dage.

- Det har altid været en drengedrøm for mig, og det er det stadig. Jeg er rigtig glad for mit arbejde. Man skal præstere og udvikle sig hele tiden, og det kan jeg rigtig godt lide. Og så kommer jeg op og ser blå himmel hver dag, så jeg er virkelig priviligeret. Jeg ser verden, siger Søren Hofgaard Møller, der er ansat i flyselskabet Norwegian.

Dobbelttjekker alt
Turen til Oslo er den første flyvning på dag ét ud af fem, og de næste fem dage sidder en belgisk pilot ved navn Yoan ved Søren Hofgaard Møllers side. De to skiftes til at flyve, og inden flyet kan forlade jorden, skal utallige sikkerhedsprocedurer gennemgåes.

- Jeg tjekker det, Yoan gør, og Yoan tjekker det, jeg gør. Vi dobbelttjekker alting. I dag har vi en relativ kraftig sydvind, og det tager vi selvfølgelig højde for, når vi gennemgår flyvningen. Det er rart at vide i forhold til, hvilken vinge der vil forsøge at løfte sig. Vi gennemgår altid det værst tænkelige scenarie, så vi taler f.eks. om, hvad vi gør, hvis der opstår en brand. Alt skal gennemgås, men jeg har aldrig været i en situation, hvor noget er gået galt. Når vi så kommer op til Oslo, så gennemgår vi det hele igen, inden vi kan flyve tilbage til København, siger Søren Hofgaard Møller.

Kan alt i søvne
- Vi kan alle procedurerne i hovedet, og hvis du vækker os midt om natten, så kan vi fortælle dig sikkerhedsprocedurerne. Først siger vi det til hinanden, og bagefter tjekker vi på listen, om vi har sagt det rigtigt. Hvad gør man, hvis vi mister kabinetryk, hvis der er fejl på startbanen, hvis der udbryder brand osv. Vi kan det hele på rygraden.

Hør Søren Hofgaard Møller fortælle om alt udstyret i cockpittet i tv-klippet over artiklen.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere