TV: Med kaptajn på job. 'Der er hele tiden et pres'

Man skal hele tiden præstere. En minimal fejl kan få fatale følger, og derfor dobbeltjekker kaptajn og pilot alt til mindste detalje

De fleste kender nok udtrykket 'unfit for fight', som dækker over, at man ikke er på toppen.

I flybranchen har udtrykket fået en lille drejning, og hvis en pilot eller kaptajn oplever, at de har en dårlig dag, er det betegnet som 'unfit for flight', og så kan man ikke gå på arbejde.

- Har man hovedpine, er snottet, har ikke sovet ordentligt eller har haft et skænderi med sin hustru, så ringer man og siger, at man er unfit for flight. Det har man pligt til at gøre, siger Søren Hofgaard Møller, der arbejder som kaptajn hos Norwegian.

Ekstra Bladet har været en tur i cockpittet på en flyvning til og fra København til Oslo, og inden flyet kan lette, skal utallige sikkerhedsprocedurer gennemgås. Kaptajnen og hans kompagnon, der på dagens flyvning er den belgiske pilot Yoan, gennegår dagens første flyvning, og derudover tester de hinanden i, hvordan de skal handle, hvis der opstår en nødsituation. De to har flypassagerernes liv i deres hænder, og derfor er det yderst vigtigt, at alt er gennemgået, inden flyet kan køre ud på startbanen.

- Der er hele tiden et pres i forhold til, at man skal præstere og gøre alting rigtigt. Vi bliver tjekket hele tiden, men man lærer at leve med presset. Man sidder aldrig og bliver lullet i søvn på jobbet, og det kan jeg rigtig godt lide. Man skal hele tiden være på, og det bliver aldrig kedeligt, siger Søren Hofgaard Møller, der har fløjet i knap 17 år.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere