Fod på sikkerheden: Her er vinderen

Én sikkerhedssko er hele tiden et skridt foran de store

(Foto: EB)
(Foto: EB)

Du bruger fødderne hele dagen, de bliver udsat for både varme, fugt og kulde, og ofte får de én over snuden.

Derfor er det vigtigt, at fodtøjet er i orden – både af hensyn til din egen sikkerhed og dine fødders komfort. Tømrerne Nikki Laursen og Lars Fyenbo Nielsen fra tømrer- og snedkerfirmaet Hedelund Esko ApS har i løbet af fem dage hver testet fire par sko fra GriSport, HKSDK, Base og Green Comfort, og de er endt med at give skoene henholdsvis to, tre, fire og fem stjerner ud af fem mulige.

En smart vinder
Den klare vinder er sikkerhedsskoen GriSport, der lever op til alle forventninger både med hensyn til komfort, slidstyrke, sikkerhed og design.

– Det er en virkelig god sko, den er ?eksibel, let at få på og åndbar, fastslår Lars Fyenbo Nielsen. Nikki Laursen stemmer i og tilføjer:

– Det er den sko, der har det fedeste design af alle dem, vi har prøvet. Det ligner mere en sportsko, og når mode er så stor en del af hverdagen, så gør det ikkenoget, at duogså ser lidt anstændig ud, når du er på arbejde.

Læs også: Sådan sikrer du din forretning

Tømrerne er enige om, at en af de store fordele ved GriSport-skoen er lukkeløsningen.

Skoen er udstyret med den unikke Boa-lukning, som er et særligt snøresystem, der består en stærk wire og en drejeskive. Når du skal løsne og lukke skoen, trækker du bare drejeskiven ud og roterer med eller mod urets retning.

– Systemet er virkelig effektivt, når du fx lige skal indenfor hos Hr. og Fru Andersen, så er skoene nemme lige at smutte ud af eller i igen, mener Nikki Laursen. Selv om snøresystemet er det, der får skoen til at skille sig postivt ud, giver det også grund til bekymringer:

– Jeg kan være nervøs for, om det holder i længden, fortsætter Nikki Laursen.

Godt snøret
Andenpladsen går til HKSDK, der ligesom GriSport imponerer på ?eksibilitet, komfort og vægt. I forhold til både GriSport-skoen og de to andre sko, Base og Green Comfort, mister HKSDK-skoen dog point på design og lukkeløsning.

Lukkeløsningen på HKSDK er to velcrobånd over vristen, hvilket er den dårligste løsning blandt alle test-skoene, ifølge håndværkerne:

– Jeg synes, at det er noget lort, fordi du kan slet ikke få det samme hold som med en snøresko, og man kan mærke, at forfoden ikke rigtig er styret nede i skoen, fortæller Lars Fyenbo Nielsen.

– Plus hvis de står åbne og der ryger en masse skidt og møg ind, så er de lige pludselig ikke til at lukke igen, fortsætter Nikki Laursen.

Læs også: Færre udenlandske håndværkere end først antaget

Green Comfort og Base, testens tredje- og fjerdeplads, har begge snørebånd, hvilket til en hver tid er at foretrække over en velcrolukning. Alligevel har snørebåndene nogleulemper:

– Skal du ind og ud hele daen, så er det selvfølgelig upraktisk med snørebånd. Desuden var snørerne på Base-skoen svære at stramme nede i forfoden. Der fungerer de bedre på Green Comfort-skoen, siger Lars Fyenbo Laursen.

Også på design vinder Green Comfort-skoen over både HKSDK og Base, der ifølge håndværkerne ligner ’noget fra Cirkus Benne- weis’ og ’en skatersko fra 1980’erne’.

– Green Comfort-skoen er en ?n middelting, man ser ikke helt klovneagtig ud, når man går med den, siger Lars Fyenbo Laursen.

Komforten kommer først
På trods af HKSDK-skoens mangler på design- og lukkefronten lander den på en andenplads på grund af komforten. Skoen er ?eksibel og stødabsorberende, samtidig med at den ikke er for tung. Det samme kan ikke siges om hverken Green Comfort eller Base-skoen.

– Komforten på Base-skoen er møgelendig. Den er simpelthen så stiv, fastslår Nikki Laursen, og Lars Fyenbo Nielsen uddyber:

– Der er overhovedet ingen absorbering i hælepartiet eller i selve bunden, så du kan godt mærke det i fusserne efter en arbejdsdag. De føles også tungere end de andre. De tunge og trætter fødder trækker Base ned på testens fjerdeplads, hvilket giver tredjepladsen til Green Comfort.

Se også: Tv: Kvinde ét sekund fra at blive kvast af væltende træ

– Green Comfort-skoen føles en lille smule stiv i starten, men den skal bare lige gåes lidt til. Den kunne dog godt have brugt lidt mere stødabsorbering i sålen, af- slutter Lars Fyenbo Nielsen.

Alle skoene har været tilfredsstillende åndbare og slidstærke, og tømrerne har generelt følt sig sikre i dem.

Dog vurderer Lars Fyenbo Nielsen, at ingen af de testede sko er optimale til vinter:

– Der foretrækker jeg selv vinterstøvler, der går lidt længere op ad anklen, siger han.

 

GREEN COMFORT: Model: Sandstone S1P.

- Forhandles hos Green Comfort.Skoen.

- Er fremstillet af sort ruskind med snøre og Flex Værn.

- Foret med stærkt og åndbart for med tilbagetrukne syninger.

- Indersålen er af Energysole og ydersålen i skridsikker PU.

- 3/6 stjerner

 

HKSDK: Model: B2.

- Forhandles hos HKSDK.

- Skoen er udstyret med den nyudviklede AIRsål, som giver en fantastisk fleksibilitet.

- Samtidig gør sømværnet i Tech-Fiber skoene lette og skaber ekstra smidighed.

- Skoen har en bred pasform og en ergonomisk tåkappe, der sikre en god komfort.

- 4/6 stjerner

 

BASE: Model: B0250 Layup.

- Forhandles hos Base Protection Skoen.

- Er fremstillet af 3D tekstil og ruskindslæ der med en Air Tech Anti Fatigue sål.

- Tåkappen er fremstillet af aluminium.

- Skoen har indbygget Fresh’n Flex samt Dry’n Air Gel.

- 2/6 stjerner

 

GRISPORT: Model: 74661

- Forhandles hos Bjerregaard Sikkerhed.

- Skoen er fremstillet af sort, fuldnarvet læder med for i Drilex-tekstil.

- Skoen har en inderforing med svedtransporterende egenskaber samt store åbne felter, der giver luft og ventilation til fødderne.

- Skoen har udvendig hælstøtte, tåforstærkning og Boalukning.

5/6 stjerner

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere