TV: Livet på Nordsøen: - Vi lider ikke

De er væk fra familien to uger ad gangen, men ifølge offshore-medarbejderne føler de ikke afsavn

De lever et isoleret liv på Nordsøen, hvor der er over 200 kilometer hjem til deres kære. Men ifølge platforms-medarbejderne lider de ikke afsavn. De arbejder ofte over 12 timer i døgnet, i de to uger de er væk hjemmefra, og efterfølgende vender de snuden hjem til familie og venner.

- Der er mange, der tror, at vi lider et afsavn, men det gør jeg ikke. Jeg føler ikke, jeg svigter. Jeg er meget inde i deres hverdag. Jeg ser, når de får nye sko, og jeg hører, når nogle har kastet sand på dem i børnehaven. Det er selvfølgelig træls men samtidig okay at være væk fra børnene. Det kræver et bagland, der kan bakke op om det. Min kone er jo alenemor i 14 dage. For familiens vedkommende er det helt okay, siger Simon Larsen, der er gift og har to døtre på to og fire år.

Baglandet skal være i orden
Heller ikke 32-årige Anders Møller Hesselberg føler, at det kan være problematisk at være væk i lange perioder ad gangen.

Foto: Claus Bonnerup Håndværkeren TV: Livet på Nordsøen: Kom med på en platform 200 km ude i ingenting

- Det fungerer rigtig godt. Da vi mødte hinanden, arbejdede jeg herude, så hun har aldrig kendt til andet, så hun kan sagtens få hverdagen til at fungere. Jeg synes, det er vigtigt, at dem derhjemme er indforstået med det. Man kan ikke rende rundt herude og spekulere alt for meget på det derhjemme, siger Anders Møller Hesselberg, der arbejder som assistent og har det daglige ansvar for seks turbiner på Halfdan A- og Halfdan B-platformene.

Svært at sige farvel
Peter Møller Jensen har arbejdet offshore siden 2003. Han har kun været ansat hos Maersk Oil i tre måneder, men inden da arbejdede han for underleverandører, der leverer arbejdskraft til Maersk Oil.

Peter Møller Jensen er gift og har tre børn, og selv om han heller ikke føler, at han går glip af noget ved at være så meget væk hjemmefra, indrømmer han, at afskeden er svær.

Se her, hvordan man får et job offshore Foto: Claus Bonnerup Håndværkeren Sådan får du et arbejde offshore

- Det kan godt være svært, når man skal af sted, men når jeg så er hjemme, så er jeg hjemme i tre uger. Timemæssigt har jeg flere kvalitetstimer med mine piger, end dem der arbejder 8-16, siger 45-årige Peter Møller Jensen, der arbejder som rousterbout, hvor han tager sig af alt lige fra at køre kran til at gøre rent.

Peter Møller Jensen fortæller om sit arbejde i tv-klippet over artiklen.