TV: Ny platform på Nordsøen: - Der er behov for teamånd

En platform skal udbygges, og det kræver, at folkene på projektet står sammen og hjælper hinanden

- Der er behov for team-ånd og et samarbejde på tværs af funktioner for eksempel med de teams, der arbejder med boring af brønde og sikkerhed. Der er områder, hvor jeg har mindre viden, og så er jeg nødt til at stole på mine kollegers kompetencer. Det er hektisk, men det er også med til at gøre det spændende.

Sådan siger Søren Nygaard, der er ingeniør og arbejder på Tyra Sydøst-development-projektet, som er en udbyggelse af Tyra Sydøst-platformen i Nordsøen.

Se også: TV: Livet på Nordsøen: Kom med på en platform 200 km ude i ingenting

Søren Nygaard har arbejdet hos Maersk i 10 år, og han er en del af det team, der skal bestemme, hvordan den nye platform skal se ud. Tyra Sydøst-platformen skal udbygges, da der ikke er brønde nok på den første platform, og da der stadig er olie tilbage i feltet, skal der bygges en udbygning på platformen.

Et bredt projekt
Søren Nygaard elsker sit job og er glad for, at han fik lov til at komme med på netop dette projekt.

- Udvidelsen af Tyra Sydøst-platformen til 4,5 milliarder kroner er et projekt, der favner bredt. Det er et teknisk projekt, og som ingeniør er det virkelig interessant at være med, fordi jeg er med i hele projektet livscyklus. Det er det, der er spændende. Det er fra fødsel til liv. Det er enormt motiverende, og det er meget afvekslende, siger Søren Nygaard, der primært arbejder på kontor, men til tider besøger de offshore-ansatte, der arbejder på platformene i Nordsøen.

Se også: Sådan får du et arbejde offshore

- I forbindelse med Tyra Sydøst-projektet skal jeg rejse offshore med jævne mellemrum. Jeg kunne godt forestille mig at have et fast job offshore. Det kræver selvfølgelig, at familien er med på det. Lige nu har jeg små børn og vil gerne tilbringe så meget tid med dem som muligt, men med tiden kunne jeg godt forestille mig at komme offshore. Det spændende derude, og man er er helt tæt på vores kerneforretning, nemlig olie- og gasproduktionen. Det, der også tiltaler mig er, at når man er derude, kan man koncentrere sig 100 procent om arbejdet. Og når man så er hjemme, kan man hente børnene og koncentrere sig om familielivet, fortæller Søren Nygaard, der har arbejdet på Tyra Sydøst-projektet siden 1. februar i år.

Se Tyra Sydøst-platformen i tv-klippet over artiklen.