Lærlingeboom i Aalborg: Hver femte ansat er en lærling

Himmerland Boligforening, der p.t. er Nordjyllands største bygherre, glæder sig over et stort antal lærlinge på byggepladserne

Hver femte ansatte på Himmerland Boligforenings byggepladser er lærling. (Arkivfoto: Colourbox)
Hver femte ansatte på Himmerland Boligforenings byggepladser er lærling. (Arkivfoto: Colourbox)

Der er et sandt lærlinge-boom i gang inden for de byggerier, som Himmerland Boligforening i Aalborg har sat i gang.

Det fortæller DR Nordjylland.

Direktør Ole Nielsen var selv overrasket, han han så de nyeste tal: I uge 43 i slutningen af oktober var omkring hver femte ansatte på boligforeningens byggepladser en elev eller en lærling. Det var i tal 46 lærlinge ud af 249 beskæftigede.

- Det lyder vanvittigt, men på den gode måde, siger direktøren til DR Nordjylland.

Set over en længere peride har lærlingeandelen ligget på omkring 15 procent i Himmerland Boligforenings nybygnings- og renoveringsprojekter.

Også underleverandører skal tage mange lærlinge ind

Boligforeningen er p.t. Nordjyllands største bygherre og har ifølge eget udsagn stærkt fokus på lærlinge - også fremover. Det realistiske mål er, at lærlinge og elever konstant skal udgøre 8-9 procent af arbejdsstyrken i boligforeningens egne projekter - men også blandt de underleverandører, små som store, den har.

- I mange tilfælde bruger vi også små firmaer, men dem vil vi rådgive om, at f.eks. tre små tømrerfirmaer kan gå sammen om en lærling. Sådan skaffer vi de mange ledige unge et job, siger Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.