3F råber op: 'Lærlinge er ikke dovne'

Lærlinge er ikke dovne, men de passer derimod deres job og har en høj arbejdsmoral. Sådan lyder meldingen fra 3F´s lærlingerepræsentant

Lærlinge er blevet skudt i skoene, at de er dovne. Det passer ikke, hvis man spørger lærlingenes repræsentant hos 3FFoto: Sisse Dupont
Lærlinge er blevet skudt i skoene, at de er dovne. Det passer ikke, hvis man spørger lærlingenes repræsentant hos 3FFoto: Sisse Dupont

At lærlinge er dovne og ikke forstår, hvad det vil sige at have et arbejde, er det rene vås, hvis man spørger Peter Bøgh, der er lærlingerepræsentant hos 3F.

- Vi har lærlinge, der tager overarbejde uden at blinke. Og vi har også lærlinge, der tager rundt på byggepladserne, inden de skal i skole, for at søge arbejde, siger Peter Bøgh til Ekstra Bladet.

Se også: Dovne lærlinge: 'Skal vi ikke kun arbejde til klokken tolv?'

Der er altid brodne kar
Formanden for de danske erhvervsskoler og direktør hos EUC Vest i Esbjerg, Peter Amstrup, har tidligere udtalt, at lærlinge har svært ved at vænne sig til arbejdsmarkedet, og at nogle tror, at de skal have fri klokken 12.

Det billede har Peter Bøgh svært ved at genkende.

- Selvfølgelig er der altid brodne kar, men man skal også huske på, at nogle af knægtene kommer direkte fra skolen, og det er vores og forældrenes opgave at lære de unge, hvad det vil sige at have et arbejde, siger Peter Bøgh.

Se også: Håndværkerne jubler: Bodil er en tidlig julegave

Mange færdiggør uddannelse
Lærlingerepræsentanten påpeger, at over 80 procent af lærlinge i bygge- og anlægsbranchen gennemfører deres uddannelse, og det er et tegn på, at mestrene landet over er glade for deres lærlinges arbejdsindsats.

- Vi har nogle af de mest pligtopfyldede lærlinge. Hvis du ikke passer dit arbejde, så holder du altså ikke i den her branche. At så mange kommer hele vejen igennem uddannelsen siger meget om lærlingenes arbejdsmoral, og hvis mestrene ikke var tilfredse, ville de ikke lade lærlingene gå op til svendeprøve, siger Peter Bøgh.

Se også: Danskerne betaler ikke til tiden

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen