Administrative lettelser for millioner

2012 sparede virksomhederne i alt 370 mio. kr. på en vifte af lettelser på det administrative område

I 2012 sparede virksomhederne i alt 370 mio. kr. på en vifte af lettelser på det administrative område. (Foto: Colourbox)
I 2012 sparede virksomhederne i alt 370 mio. kr. på en vifte af lettelser på det administrative område. (Foto: Colourbox)

Erhvervsstyrelsen målsætning er at gøre det enkelt og attraktivt at drive virksomhed i Danmark. Derfor arbejder styrelsen med mange forskellige tiltag, der gør det lettere for virksomhederne at administrere og efterleve lovgivning og regler

SE LIGE HER:

Håndværkeren - 22. mar. 2013 - kl. 16:49 TV: Sådan tømmer du ladet med manér

Styrelsen er tovholder og vagthund for regeringens indsats og arbejder samtidigt målrettet på at lette byrderne på eget ressortområde. Resultaterne er til at få øje på. I 2012 sparede virksomhederne i alt 370 mio. kr. på en vifte af lettelser på det administrative område.

FIK DU SET:

Håndværkeren - 20. mar. 2013 - kl. 16:39 Verdens største skib bygges på 76 sekunder

- Vi har i Danmark arbejdet meget fokuseret med regelforenkling i de senere år, og resultaterne er gode. Men der er stadig et stort potentiale og ambitionsniveauet er højt. Administrative lettelser er derfor en af Erhvervsstyrelsens vigtigste opgaver – også i de kommende år, siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann.

Start virksomhed på 30 minutter
Et godt konkret eksempel på en administrativ lettelse på Erhvervsstyrelsens ressortområde er den nye digitale løsning til registrering af ny virksomhed.

IMPONER VENNERNE: Her er det selvkørende skateboard

De fleste iværksættere kan nu gå på nettet, oprette deres virksomhed og få et CVR-nummer samme dag i stedet for at vente på sagsbehandling og papirblanketter, der skal sendes frem og tilbage med posten. Den digitale løsning blev lanceret sidste år og har nedbragt sagsbehandlingstiden for at oprette nye virksomheder ganske betragteligt.

Lettere revision
Et andet eksempel på en konkret lettelse er, at kravene til mindre virksomheders aflæggelse af årsregnskab nu bliver meget enklere, fordi man erstatter revisionspligten med en såkaldt erklæringsstandard.

Erklæringsstandarden er en revisorgennemgang af regnskabet, som er særligt tilpasset behovene i mindre virksomheder. Det forventes, at op mod 100.000 mindre virksomheder kan spare på omkostningerne til revision med den nye standard.

Forebyggelse af byrder
Erhvervsstyrelsen har også en vigtig rolle i forhold til ny lovgivning og regler, som indføres i Danmark. Inden reglerne gennemføres, skal Erhvervsstyrelsen nemlig vurdere hvilke nye administrative byrder, reglerne vil betyde for erhvervslivet og komme med anbefalinger til, hvordan byrderne kan reduceres.

- Vi måler, hvordan nye regler og lovgivning vil påvirke virksomhederne. Vores opgave er at vurdere, hvordan reglerne kan gennemføres med mindst mulige byrder for virksomhederne, uden at vi går på kompromis med formålet, forklarer Anders Hoffmann.

Kilde: Mester TidendeFlg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere