Muligt håndværkerfradrag til energirenoveringer

Regeringen bebuder, at den vil fremlægge en erhvervspakke, der skal styrke Danmarks konkurrenceevne

(Arkivfoto: JP)
(Arkivfoto: JP)

Læs også:

Se også: Thorning overvejer at genindføre håndværkerfradraget

Indtil videre er alt i spil, heriblandt det omdiskuterede håndværkerfradrag, der måske er på vej tilbage, men i en mere grøn udgave.

- Det kunne være en idé at målrette et eventuelt skattefradrag mod energirenoveringer og opgaver, der ikke ville blive lavet, hvis det ikke var på grund af fradraget. Men det er for tidligt at sige noget konkret, da regeringen endnu ikke har spillet ud med noget.

Sådan lyder det fra De Radikales erhvervsordfører Andreas Steenberg, der ikke vil lægge hovedet på blokken, men heller ikke afvise, at der kan komme et nyt håndværkerfradrag, når regeringen om to uger vil spille ud med en erhvervspakke, også kaldet en konkurrenceevnepakke.

I de igangværende forhandlinger forlyder det, at man overvejer at åbne op for et nyt håndværkerfradrag, men i en reguleret udgave end det gamle håndværkerfradrag, der blev afskaffet ved nytår.

Ifølge Børsen den 13. februar forlyder det, at man arbejder på en grøn boligjobordning, hvor boligejere, der energirenoverer, kan få tilskud.

Sker dette, kan det private byggeri få et tiltrængt løft, efter at håndværkerfradraget blev skrottet. Sådan lyder det fra 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem firmaets leverandører og private boligejere.

Læs også:

Se også: Håndværkere tilbyder kreativt "fradrag"

Stor efterspørgsel på tilskud
- Hver dag oplever vi boligejere, der ringer til os for at høre, om de kan få tilskud til deres bygge- og renoveringsopgaver - mange af dem er energirenoveringer. Der er altså en stor interesse for de her tilskud, og det er vores indtryk, at et tilskud kan være afgørende for, om opgaven bliver gennemført.

Håndværkerfradraget løb fra sommeren 2011 til udgangen af 2012, og var en økonomisk succes med omkring 5.000 skabte arbejdspladser.

Kilde: Mestertidende.dk

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere