TV: Vild maskine spytter fortov ud

Slut med at knæle: Smart opfindelse klarer hårdt brolægningsarbejde med stil

Læs også:

Håndværkeren - 24. jan. 2013 - kl. 09:04 TV: Her eksploderer hovedgade

Det har aldrig været let arbejde at lægge tunge granit- og brosten.

Men med denne smarte tyngdekraft-baserede maskine bliver det vanskelige og opslidende brolæggerarbejde lettet betydeligt.

Maskinen, som er opfundet af hollænderen Henk van Kuijk, ruller stenene ud som et tæppe i perfekte mønstre og formationer, og lægger op til 400 kvadratmeter vej på en enkelt arbejdsdag.

Det eneste brolæggerne skal gøre, er at lægge stenene i maskinen i det ønskede mønster, og så sørger vidunderet for at placere dem i den rigtige formation.

Brostensveje er efterspurgte på grund af deres holdbarhed, men deres popularitet har været dalene på grund af det intensive arbejde det kræver. Og så er det i dag væsentligt nemmere bare at bruge beton eller asfalt.

Fik du set:

Håndværkeren - 3. feb. 2013 - kl. 20:42 TV: Her synker splinterny boreplatform

For opslidende
En brolægger kan ved konventionelt knælearbejde typisk lægge mellem 75 og 100 kvadratmeter sten om dagen, skriver Daily Mail.

Det arbejde gør maskinen fire gange så effektiv samtidig med, at den letter arbejdet for brolæggerne.

Maskinen er udtænkt af Henk van Kuijk, direktør for hollandske industrivirksomhed Vanku, der kom på sin banebrydende ide, fordi han synes, at brolægningsarbejde var for opslidende.

Opfindelsen, der er døbt 'Tiger-Stone', der er lige så bred som en vej, kan lægge brostensveje i fire, fem og seks meters bredde. Den er eldrevet og derfor samtidig meget støjsvag.

Læs også:

Håndværkeren - 7. feb. 2013 - kl. 14:00 TV: Fyldte sportsvogn med lort som hævn over kæreste

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere