Store biler er på kant med janteloven

Håndværkere udsender mange positive signalværdier, når de kører rundt i en pæn bil. Men bliver bilerne for store og smarte, så tror kunderne, at håndværkerne er fupmagere

- I forhold til fx USA, hvor det at køre en flot bil møder anerkendende blikke, så er det på kant med Janteloven her i Danmark, konstaterer håndværkerne lettere desillusionerede. (Arkivfoto: AP)
- I forhold til fx USA, hvor det at køre en flot bil møder anerkendende blikke, så er det på kant med Janteloven her i Danmark, konstaterer håndværkerne lettere desillusionerede. (Arkivfoto: AP)

Læs også:

Ford Transit Custom er spækket med elektronisk udstyr, som sørger for, at brændstoffet udnyttes bedst muligt. Håndværkeren - 17. dec. 2012 - kl. 20:49 Super sikker Ford Transit løfter barren

Håndværksmestre og svende er glade for biler og de er meget bevidste om, hvilke signaler deres biler sender.

Det skriver Mester Tidende, som har netop har afviklet en test af små erhvervsbiler i segmentet omkring 2 tons, heriblandt en par ombyggede personbiler.

Mester Tidendes testkørere, som omfatter både mestre og svende med forskellige håndværksmæssige baggrunde, er enige om én ting: Selvom valget af firmabil primært tages med udgangspunkt i behov og pris, så har firmabilen stor signalværdi. Især når den holder mellem konkurrenternes firmabiler, er det vigtigt for føreren, at hans firmabil ikke er den ældste og den mest hærgede.

- Der er også rigtig meget signalværdi i bilen, når vi arbejder for Hr. og fru Jensen, pointerer Mester Tidendes testkører.

- En ren og pæn bil gør altid et godt indtryk. Nøjagtig som pænt og rent arbejdstøj, forklarer testkørerne som også har helt klare holdninger til hvilke signaler de forskellige bilmærker sender.

- I den aktuelle test, hvor der er testet små erhvervsbiler, herunder ombyggede personbiler, mener testkørerne, at det vil være problematisk at køre i Mercedes A-klasse Van ud til Hr. og fru Jensen for at give et tilbud på en opgave.

- Bilen er simpelthen for flot. Selvom det er en virkelige dejlig bil, som vi alle hellere end gerne ville have stående hjemme i garagen, så sender den altså et forkert signal, mener testkørerne.

Læs også:

Håndværkeren - 8. feb. 2013 - kl. 16:37 TV: Ond joke: Sprænger kollega i luften

På kant med Janteloven
- I forhold til fx USA, hvor det at køre en flot bil møder anerkendende blikke, så er det på kant med janteloven her i Danmark. For tænk, hvis folk tror, at man tjener for mange penge. Så vil de også helt sikkert tro, at vi vil snyde dem, når vi skal løse en opgave for dem, konstaterer håndværkerne lettere desillusionerede.

Når det gælder Mercedes, så er der i øvrigt ingen problemer med f.eks. at køre Vito eller Sprinter eller andre varevognsmodeller, mener Mester Tidendes testkørere.

- Her er der tale om deciderede varevogne, hvor tolerancen tilsyneladende er meget større, konstaterer testkørerne.

Den røde tråd, når det gælder valg af firmabil er imidlertid til at få øje på. Det handler om, at bilen skal opfylde nogle konkrete behov til en konkret (billig) pris. Mester Tidendes testkørere erkender, at bilens pris, altså købesummen, er vigtigere end levetids-driftsomkostningerne. Dog kigges der naturligvis på brændstofforbruget km/l og også forskellige udstyrspakker har indflydelse på valget.

Om bilen skal leases eller købes afhænger ifølge Mester Tidendes testkørere groft sagt i de små- og mellemstore virksomheder om hvordan likviditeten er og hvad revisoren og banken anbefaler/vil gå med til.

Læs også:

Se også: Provokerende parkering: Kække håndværkere giver lærestreg

Kilde: Mestertidende.dk

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere