Brintgaffeltruck skal redde miljøet

Stark har som de første investeret i miljøvenlige gaffeltruck, der udelukkende kører på brint

I kampen for et lavere CO2-udslip har Stark investeret i fire brintgaffeltruck med tilhørende tankstation. (Foto: PR)
I kampen for et lavere CO2-udslip har Stark investeret i fire brintgaffeltruck med tilhørende tankstation. (Foto: PR)

I løbet af november bliver gaffeltruckkørslen i Stark City i København mere miljøvenlig. Den store professionelle byggekæde har nemlig købt fire brintdrevne gaffeltruck, som ikke udleder andet end vanddamp.

– Vi har størrelsen og føler et særligt ansvar for at gå forrest i kampen om et bedre miljø. Med de nye brinttruck kan vi være med til at arbejde for miljøet på en effektiv måde, siger adm. direktør i Stark, Lars Hansen.

Ud over de fire gaffeltruck har Stark også fået opført en brintstation til optankning på egen adresse, hvilket gør optankningen hurtig og let.

Lovende fremtid
Det er firmaet H2Logic, som står bag brintsystemet, og her er man ikke i tvivl om betydningen af, at Stark satser på den nye teknologi.

– Dermed kan folk se, at brintdrevne køretøjer ikke bare er noget, der foregår i et laboratorium. Dette er meget givende for fremtiden, siger Steven Westenholz, salgschef hos H2Logic.

TV: Slår plat eller krone med gaffeltruck

På trods af at brintteknologien endnu ikke er særligt udbredt, kommer det nye brændstof ikke til at gå ud over effektiviteten. Når de nye gaffeltruck løber tør for brint og skal tankes, går der nemlig kun ca. tre minutter, før de igen kan fortsætte.

Med om bord
Det er ikke kun Stark, som har fået øjnene op for brintteknologien. Københavns Kommune har for nylig købt 15 brintbiler til senere levering, og dermed bliver den danske hovedstad én af de dominerende byer i Europa, når de første brintbiler skal testes. I den forbindelse vækker det glæde hos Københavns Kommune, at byggekæden er hoppet med om bord i båden.

– Deres satsning på brint kan være med til at styrke Københavns brand som en af de byer, der går forrest for at nedbringe CO2-udslippet, siger Birte Busch Thomsen, projektleder i Center for Miljø/Klima & Grøn Vækst i Københavns Kommune.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere