Swipe header Håndværkeren

TV: Reparerer lastbil i høj fart på motorvejen

Volvo har sendt en mekaniker under deres nye FH-fastbil, mens den kører på motorvejen for at demonstrere deres nyskabende servicesystem

  • (Foto: ekstrabladet.dk)
(Foto: ekstrabladet.dk)
1/2
Næste »

Det virker mere end almindeligt hasarderet at køre ind under en lastbil, der kører med fuld fart på motorvej, fordi den trænger til et eftersyn.

Men videoen i toppen er filmet under helt kontrollerede forhold i Kroatien af en af Hollywoods mest erkendte stunt-instruktører Peter Pedrero og den Oscar-nominerede filminstruktør Henry Alex Rubin.

Den vilde film er lavet på bestilling fra Volvo Trucks i forbindelse med lanceringen af den nye Volvo FH-lastbil, og den skal demonstrere mærkets nye flagskibs unikke servicesystem.

SE OGSÅ:

Skærmbillede 2012-09-11 kl. 08.21.59 Håndværkeren - 11. sep. 2012 TV: Verdens farligste tankstation?

Volvo FH er nemlig udstyret med det nyskabende Telematics Gateway-system, der gør det muligt for Volvo-værkstedet at efterse vigtige dele på lastbilen, imens den kører rundt på vejene overalt i verden.

Kommunikationsenheden sender simpelthen en rapport til værkstedet, så mekanikerne kan se status for alt lige fra bremseklodser, kobling, batteri og lufttørrer og løbende følge med i, hvornår delene skal skiftes.

- Det er lidt som at have en virtuel mekaniker ombord, siger Christian Gustavsson, der er leder af Volvo Trucks’ service i Europa.

SE OGSÅ:

Skærmbillede 2012-09-05 kl. 23.52.25 Håndværkeren - 6. sep. 2012 TV: Truck med 950 hk rammer tilskuere

Den virtuelle mekaniker under Volvo-lastbilen er dog ikke en helt almindelig mekaniker.

Det er den britiske long board-stjerne Will Stephenson, der på vildeste vovehalse vis kører ind under lastbilen, udfører ’en reparation’ og kører ud igen, inden han sender lastbilen af sted med en tommelfinger i vejret.

SE DET VILDE STUNT I TV-KLIPPET I TOPPEN AF ARTIKLENFølg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere