TV: Se skroget af verdens største skib blive bygget

Se verdens største skib blive bygget fra bunden. I dette klip ses fase et af arbejdet med at bygge det gigantiske containerskib

Se video herover artiklen
______________________

225.000 danskere var forbi Langelinie i København for knap to måneder siden, da verdens største containerskib Majestic Mærsk - også kaldet Mærsk Lines Triple-E containerskib - besøgte landet.

Skibet er bygget på et værft i Sydkorea, og i samarbejde med Mærsk har Discovery Channel lavet en programserie om byggeriet med optagelser fra alle faser fra design til skibets første rejse.

Se også: Så mange besøgte Majestic Mærsk

I programmet følger seeren opbygningen af Triple-Es enorme 400 meter skrog, hvortil der er blevet brugt 60.000 tons stål, opdelt i 24 præfabrikerede 'megablokke.'

Se også: TV: Her forlader Majestic Mærsk Københavns Havn

Skibet kan rumme 18.000 containere og er robust nok til at overleve op til 25 meter høje stormfloder. Det bliver bygget i den sydkoreanske havn Okpo, hvor et internationalt team af ingeniører og designere knokler for at opbygge og levere Triple E på bare 32 uger.

Programmet 'Maersk: Building The World's Largest Ship' bliver sendt hver torsdag kl. 22.00 på Discovery. Se løbende flere klip fra programmet her på sitet.

Se også: Verdens største containerskib sejler gennem Storebælt

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere