Danskerne betaler ikke til tiden

Danskerne holder krampagtigt fast i finanserne , og det kniber med at få betalt regningerne til tiden

Både offentlige og private kunder betaler for sent. (FOTO: THOMAS BORBERG)
Både offentlige og private kunder betaler for sent. (FOTO: THOMAS BORBERG)

Tre ud af fire virksomheder i bygge- og anlægsbranchen oplever private kunder, der betaler alt for sent. Op mod 50 pct af virksomhederne modtager for sen betaling fra det offentlige. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri.

Læs også: Sådan sikrer du din forretning

– Vi er særligt overraskede over holdningen blandt de offentlige kunder. For vi har en klar forventning om, at kommuner, regioner og staten har overblik over deres økonomi og ikke sjo?er deres leverandører - ligesom de jo også selv forventer at få deres betalinger til tiden, siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri.

Læs også: Færre udenlandske håndværkere end først antaget

De sene betalinger gør ondt på en i forvejen presset byggebranche. I værste fald kan det få betydning for virksomhedernes likviditet, da de sene betalinger udhuler opsparingen. Og det kan gøre det ekstra svært at låne penge i banken.

– Penge på kontoen er alfa og omega, for at du kan drive din virksomhed. Derfor er de sene betalinger en ond spiral, der i sidste ende kan skubbe ellers sunde og velfungerende virksomheder ud over kanten. Så vi er nødt til at få vendt tendensen. Alt andet er umoralsk og ansvarsløst, fastslår Lars Storr-Hansen.

Se også: Tv: Kvinde ét sekund fra at blive kvast af væltende træ

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere