Bodils ofre: Få dobbelt håndværkerfradrag i 2014

Mange ønsker at hyre en håndværker inden årsskiftet for at få håndværkerfradrag for 2013. Men ro på. Det er nemlig muligt at benytte fradraget fra 2013 på arbejde, der bliver udført i 2014

Undgå panik efter Bodil: Sådan får du dobbelt håndværkerfradrag i 2014Foto: Per Rasmussen
Undgå panik efter Bodil: Sådan får du dobbelt håndværkerfradrag i 2014Foto: Per Rasmussen

Landets håndværkere er for alvor kommet på arbejde, efter at Danmark hele to gange er blevet ramt af voldsom storm. Senest var det Bodil, der hærgede landet, og mange kimer håndværkerne ned i håb om, at skaderne kan blive udbedret inden nytår.

Samtidig betyder udgangen af 2013, at de mange danskere, der ønsker at udnytte håndværkerfradraget til fulde, har fået travlt med at bestille håndværkere inden nytår. En stor mængde hasteopgaver har sat håndværkerne på overarbejde, men heldigvis findes der en løsning, hvor håndværkerfradraget for 2013 kan anvendes på arbejde udført i 2014.

Se også: Her får du det højeste håndværkerfradrag

Kæmpe efterspørgsel
Håndværkerfradraget giver som mange måske allerede ved hver voksen i en hustand mulighed for et fradrag på op til 15.000 kroner på håndværkerens løn. Fradraget er kun gældende i 2013 og 2014.

Muligheden for at få den fulde økonomiske gevinst, mens fradraget stadig er gældende, har derfor medført enorm efterspørgsel på landets håndværkere.

Det oplyser 3byggetilbud.dk.

Det er især tagdækkere, tømrere, murere og glarmestre, der er i høj kurs, når det kommer til udbedring af stormskader.

Se også: Du kan stadig nå at få håndværkerfradrag

Betal digitalt
Hvis man ønsker at anvende fradraget fra 2013 på arbejde, der bliver udført i 2014, er der dog én ting, man skal være opmærksom på.

Ifølge SKAT er det kun muligt at få håndværkerfradrag for 2013 på arbejde udført i 2014, hvis arbejdet bliver betalt inden årsskiftet. Derudover er det en betingelse, at der findes dokumentation for indbetalingen.

Se også: Fradrag på håndværkeren er et hit

Indbetalingen skal derfor være digital, så den skattepligtige kan fremvise kontoudtog eller kvitteringer på betalt arbejde. Kontante indbetalinger eller betaling med check godtages derfor ikke. Vælger man at forudbetale håndværkeren, så det kan henføres til 2013, skal arbejdet ifølge SKAT være udført inden udgangen af 2014.

Læs her, hvor meget du kan få i håndværkerfradrag.

Se også: Sådan udnytter du håndværkerfradraget