En legeplads for legesyge håndværkere

Når Columbine og Harlekin ikke holder til i Tivoli, indtager Danmarks bedste håndværkere haven for at gøre klar til sæsonstart

Foto: Josephine V.V. Johansen
Foto: Josephine V.V. Johansen

- Ja, ja. Vi åbner jo først dørene op om to ugers tid, ikke? Elektrikeren Jesper Bønderup er ikke stresset, selv om der øjensynligt stadig er en hel del arbejde tilbage, før Georg Carstensens berømte forlystelsespark med stolthed kan åbne portene op for offentligheden den 10. april. Tivoli er under den helt store makeover, hvor selv jeg som garvet tivoligænger dårlig nok kan finde rundt. Haven er forvandlet til en monstrøs byggeplads. En byggeplads, hvor hundredvis af håndværkere arbejder på højtryk for at skabe de sidste kulisser og få alt på plads, inden sæsonen starter.

- Fornyelse med respekt for traditionen er, hvad vi bestræber os på, når vi renoverer, forklarer projektleder Narek Calov mig, mens vi med sikkerhedshjelme og sikkerhedssko står ved Tivolis populære ølbar, Biergarten.

Alt fra terrassen til trævæggene skal genopbygges i den østrigsk inspirerede bierstube, og det minder mig om ’Ekstrem Hjemmeservice’, hvor håndværkere i et kapløb med tiden renoverer et hus – med en lige så god stemning og kampgejst som i det amerikanske tv-program. Håndværkerne er alle enige om, at de har verdens bedste arbejdsplads med plads til kreativ udfoldelse, skæg og ballade.

- Ingen arbejdsdage er ens, og man møder konsekvent nye og spændende udfordringer, siger Narek Calov, inden jeg begiver mig videre på min tour-de-tivoli.

Fortiden vækkes til live

Lyden af de mange aktive boremaskiner erstattes af højlydte stemmer fra toppen af den snævre gade, Smøgen.