Byggeboom bringer tømrere i høj kurs

Heftig vækst i byggeriet øger efterspørgslen på arbejdskraft - og særligt tømrerne har travlt

Særligt projektbyggeri og mange nybyggerier i landets store byer er med til at give travlhed i byggebranchen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Særligt projektbyggeri og mange nybyggerier i landets store byer er med til at give travlhed i byggebranchen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

32.000.

Så mange flere beskæftigede er der kommet inden for bygge og anlæg siden 2013. Her startede den opadgående trend i dansk byggeri, som dugfriske tal fra Danmarks Statistik endnu engang kan støtte op omkring.

For branchen er det i sagens natur gode nyheder, at der er godt gang i hjulene igen. Men med udviklingen følger også en propfyldt kalender for håndværkere. Især tømrerne ser ud til at have travlt i disse tider.

Det skriver ejendomsmæglerkæden Nybolig i en pressemeddelelse.

Vær i god tid
Væksten ses især inden for tømrermestre, der som beskæftiget branche alene er steget med 6,6 procent i andet kvartal i år sammenholdt med samme kvartal sidste år. Det svarer til 2400 nye beskæftigede.

Ifølge Peter J. Mattsen, som er direktør i ejendomsmæglerkæden, kan det være et udtryk for, at mange byggeopgaver både inden for nybyggeri og renovering af eksisterende udføres af tømrere.

– Det gælder både vinduer, tage, gulve, køkkener og mindre entrepriser, som tømremestre typisk står for, men generelt kan man som nyslået boligkøber med planer om en ombygning nogle steder skulle væbne sig med tålmodighed, for aktiviteten er høj nu, og det er ikke sikkert, at håndværkerne har tid lige med det samme, siger Peter J. Mattsen i pressemeddelelsen.

Han opfordrer til, at boligsøgende eller nyklækkede boligkøbere er ude i ekstra god tid, hvis de går med tanker om renovering eller tilbygning af deres nyindkøbte hus.

Nybyggeri trækker for
Det er især de mange nybyggerier og projektbyggerier i de større danske byer, der trækker beskæftigelsen op.

Her er beskæftigelsen steget med hele 10,2 procent i andet kvartal i år sammenholdt med samme kvartal sidste år.

– Der er særligt fart på projektbyggeriet både i de store byer og i nogle af landets større provinsbyer, hvor kunderne i større og større grad efterspørger moderne, vedligeholdelsesfrie og bæredygtige boliger, siger Peter J. Mattsen.

En ny kvartalsrapport ’Trends for byggebranchen Q2 2019’ fra Byggefakta A/S vidner også om, at der er kommet skub i tingene i byggebranchen.

– I de første syv måneder af 2019 blev der igangsat byggeprojekter for 56,9 milliarder kroner, hvilket er 3,6 milliarder kroner mere end på samme tidspunkt sidste år. Dog ser de resterende måneder af 2019 ud til at blive noget mere stille, og det forventes nu, at der bliver igangsat projekter for 98 milliarder kroner, hvilket fortsat er en smule under sidste års niveau, siger Thomas Bejer-Andersen, adm. direktør i Byggefakta A/S, ifølge Dagens Byggeri.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+