Annonce:
Annonce:

Byggefirma har sat en stopper for arbejdsulykker blandt lærlinge

Sædvanligvis er lærlinge overrepræsenteret i statistikkerne, når det gælder arbejdsulykker. Den tendens satte entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S sig for at bryde, og det giver nu pote

Tømrerlærling Christoffer Zwinge er én af de lærlinge hos Einar Kornerup A/S, der har haft glæde af det øgede fokus på arbejdsmiljøet for de unge. Foto: Arbejdsmiljørådet
Tømrerlærling Christoffer Zwinge er én af de lærlinge hos Einar Kornerup A/S, der har haft glæde af det øgede fokus på arbejdsmiljøet for de unge. Foto: Arbejdsmiljørådet
Annonce:

Statistikkerne har talt for sig selv i bygge- og anlægsbranchen. De nye og unge medarbejdere har været stærkt overrepræsenteret i antallet af arbejdsulykker.

Denne problematiske tradition satte entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S sig imidlertid for at komme til livs. Gennem en flerårig dedikeret indsats over for lærlinge har de arbejdet på at forbedre de unges arbejdsmiljø og give dem en god start på arbejdslivet.

Nu belønnes Einar Kornerup A/S med Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien for unge og nyansattes arbejdsmiljø, foruden rosende ord fra beskæftigelsesministeren. Han glæder sig over, at virksomheden gennem sin indsats har set et betragteligt fald i arbejdsulykker blandt lærlinge.

Annonce:

– Det ligger mig meget på sinde, at unge får en god start på deres arbejdsliv. De unge hos Einar Kornerup A/S oplever i starten af deres arbejdsliv, at arbejdsmiljø er vigtigt og bliver prioriteret. Det, tror jeg, er en afgørende erfaring for de unge, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Et vigtigt fokus
Også Arbejdsmiljørådet roser Einar Kornerup A/S for at sætte fokus på et vigtigt problem. Formand Cristina Lage mener, at der er et generelt behov for at gøre en indsats for lærlinge og nye medarbejderes arbejdsmiljø og sikkerhed.

– Fra forskningen ved vi, at nye medarbejdere oftere kommer ud for arbejdsulykker. Hos Einar Kornerup A/S får de nyansatte en grundig introduktion og oplæring. Det vedvarende og systematiske fokus på lærlinge har givet gode resultater, og jeg er overbevist om, at indsatsen kan inspirere andre arbejdspladser i branchen, siger hun.

Annonce:

Sætter ind fra starten
Einar Kornerup A/S har sat ind fra starten. Navnlig har man haft fokus på selve modtagelsen af lærlingene og de unge arbejdere. I virksomheden har man givet et kursus i arbejdsmiljø, og ude på byggepladserne har man opfordret til at gøre opmærksom på usikre eller farlige situationer.

– Vi mødes to gange om året med lærlingene inde på vores kontor og taler om, hvad der sker ude på pladserne. Vi taler også om arbejdsmiljø og lægger også op til, at de deler deres oplevelser. Jeg tror, man som lærling får en oplevelse af, at det er legalt at tage arbejdsmiljømæssige spørgsmål op, siger Signa Kyllebæk Petersen, arbejdsmiljøkoordinator for Einar Kornerup A/S.

Hos Einar Kornerup A/S er ulykker blandt lærlingene i dag på niveau med de øvrige medarbejdere.

Siden 2014 er der i virksomheden kun registreret ganske få arbejdsulykker, der har involveret de unge lærlinge.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

- Et langt og godt arbejdsliv


Når Arbejdsmiljørådet uddeler priser til arbejdspladser, som gør noget særligt for

Annonce:

arbejdsmiljøet, sker det inden for fire kategorier. I år vandt entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S i kategorien for unge og nyansattes arbejdsmiljø.

Og skønt alle priser er centrale, var netop dette tema tiltænkt et særligt fokus i dette års prisuddeling.

Prisen går til en offentlig eller privat virksomhed, der gør en ekstra indsats for at tage godt imod de unge og nyansatte, så de får en god og sikker start på arbejdslivet.

Ifølge Morten Skov Christiansen, som er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation og overrækker af prisen, er unge og nyansatte en udsat gruppe i arbejdsmiljøstatistikkerne.

– Ser vi på, at vi også skal være længere tid på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at vi får arbejdet med den gode modtagerkultur, så de unge, der kommer ind på arbejdsmarkedet, får gode og sikre arbejdsmiljøvaner med fra dag et, så vi sikrer, at de får et godt og langt arbejdsliv med det gode arbejdsmiljø i fokus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: