Annonce:
Annonce:

Byggeriet mangler stadig hænder

Antallet af jobopslag er steget i bygge- og anlægsbranchen

Coronakrisen har ikke bremset byggeriet, som stadig mangler arbejdskraft. Arkivfoto: Marie Ravn
Coronakrisen har ikke bremset byggeriet, som stadig mangler arbejdskraft. Arkivfoto: Marie Ravn
Annonce:

Står man på grund af coronakrisen uden et job, skal man måske overveje at kigge mod bygge- og anlægsbranchen.

Mens antallet af nye stillingsopslag generelt er faldet med 16 procent under coronakrisen, er den steget med 26 procent, når det gælder bygge- og anlægserhverv. Samtidigt har bygge- og anlægsbranchens omsætning sneget sig næsten uskadt gennem perioden med en nedgang på én procent fra marts til maj sammenlignet med samme periode sidste år.

Det står i skærende kontrast til bl.a. hotel- og restaurationsbranchen, der har oplevet en omsætningsnedgang på 58 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik og jobindsats.dk.

Det skriver SMVdanmark i en pressemeddelelse.

- Før krisen havde branchen så meget arbejde, at de knap kunne følge med. Nu er ventetiden på en håndværker måske lidt kortere, men der er stadig stor aktivitet.

Annonce:

- Derudover har den offentlige sektor sat mange projekter i gang, efter det blev besluttet at suspenderede kommunernes anlægsloft, der ellers lægger et loft over investeringerne, siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

Må sige nej til ordrer
Næsten hver tredje bygge- og anlægsvirksomhed i SMVdanmark meldte i 1. kvartal af 2020, at de var begrænset i deres muligheder som følge af mangel på arbejdskraft. Dermed er byggeriet klart den branche, der er mest ramt af ikke at kunne finde tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere.

- Når en virksomhed ikke kan finde nok dygtige medarbejdere, må de i yderste konsekvens takke nej til nye ordrer. Det er skidt, både for virksomheden og samfundsøkonomien.

- Byggeriets situation betyder, at beskæftigelsessystemet må mere i sving, f.eks. ved at opkvalificere ufaglærte og i det hele tage have fokus på, at her er en branche, der står klar med åbne arme, når det gælder ledige, siger Jakob Brandt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: