Annonce:
Annonce:

Danske og kenyanske elever skal lære af hinanden

Samarbejde: Danske snedker- og tømrerelever skal arbejde med bæredygtige løsninger i kenyanske slumkvarterer

Emilie Kallager er sndkerelev på Next. Foto: Next
Emilie Kallager er sndkerelev på Next. Foto: Next
Annonce:

For at øge fokus på verdensmålene og bæredygtighed i undervisningen på erhvervsskolerne, og for at elever fra forskellige egne af verden kan lære af hinanden, har tre danske erhvervsskoler,

Next Uddannelse København, Rybners og Herningsholms Erhvervsskole, indledt et nyt samarbejde med den kenyanske erhvervsskole Comboni Polytechnic.

Formålet med det nye samarbejde er, at skolerne skal lære af hinanden og samarbejde om at udvikle nye bæredygtige arbejdsmetoder og undervisningsmodeller.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Aske Brink Vilsen, Next-snedkerelev. Foto: Next
Aske Brink Vilsen, Next-snedkerelev. Foto: Next
 

Det er dog ikke alle fag, som er inkluderet i samarbejdet, for vidensudvekslingen tager udgangspunkt i tømrer- og snedkerfagene.

Her i februar sender alle tre danske erhvervsskoler både elever og faglærere på visit hos hos den kenyanske erhvervsskole.

Annonce:

Der skal arbejdes hands-on med bæredygtighed og verdensmål under opholdet, hvor de danske og kenyanske elever sammen skal undersøge, hvordan de med deres faglighed, færdigheder og håndværk kan finde løsninger på lokalbefolkningens udfordringer i slumkvartererne.

Kathrine Bruun Andersen, snedkerelev på Next. Foto: Next
Kathrine Bruun Andersen, snedkerelev på Next. Foto: Next
 

Kræver nysgerrighed
Når eleverne og lærerne vender hjem til dagligdagen på erhvervsskolerne i Danmark, skal erfaringerne, indsigterne og metoderne, som de har stiftet bekendtskab med i Kenya, bruges i den efterfølgende undervisning med det formål, at den kommende generation af erhvervsskoleelever kan gå forrest som forandringsagenter og blive bedre rustet til at drive den grønne omstilling fremad.

- Hvis ikke vi prøver nye ting af og er nysgerrige på, hvordan man arbejder med de her ting andre steder i verden, bliver vi ikke klogere eller udvikler os.

- Vi har ikke alle svarene selv, og jeg tror, at dette projekt kan bidrage med ny viden, nye metoder og inspiration til vores undervisning og arbejde med bæredygtighed og verdensmål, siger Jørgen Richter, som er uddannelsesleder på snedkeruddannelsen, Next Uddannelse København.

Hos Rybners Erhvervsuddannelser tror afdelingschef, Karsten Josef Grigel, på, at projektet kan være med til at give eleverne et mere globalt udsyn samt dannelse i et globalt perspektiv.

- Samtidig håber vi, at projektet kan være med til at skabe et samarbejde om bæredygtige løsninger på fremtidens klimaudfordringer, siger han.

Lære om andre kulturer

Undervisningen i forbindelse med dette projekt skal indeholde læring om både klima- og miljø-, økonomisk-, social- og kulturel bæredygtighed.

Desuden er det håbet for parterne, at de danske og kenyanske elever kan lære af hinanden, så eleverne bliver klogere på ligheder og forskelle og lærer, hvordan der arbejdes med bæredygtighed og verdensmålene i andre kontekster og kulturer.

Projektet er blevet til i et samarbejde med RCE – Regional Center of Expertise Denmark og FIC – Forum for International Cooperation.

Projektet er støttet af Udenrigsministeriet gennem Civilsamfund i Udvikling (CISU).

Maria har succes med ældgammel snedkerteknik

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: