Danskerne vil renovere: - Det er positivt

Knap halvdelen af boligejerne planlægger at renovere inden for fem år

Det er især vinduer og døre, vi vil skifte ud, når vi gerne vil renovere inden for en overskuelig fremtid. Foto: Colourbox
Det er især vinduer og døre, vi vil skifte ud, når vi gerne vil renovere inden for en overskuelig fremtid. Foto: Colourbox

Et nyt køkken, en gennemgribende renovering af huset eller blot nye vinduer.

Mange danskere har planer om at renovere deres bolig inden for de næste fem år.

Faktisk svarer hver femte boligejer i en ny undersøgelse, at de vil renovere deres bolig inden for de næste fem år.

Det er især energirenoveringer som udskiftning af vinduer, døre, tag og ydervægge samt nyt badeværelse, der står på listen , viser en YouGov-spørgeundersøgelse udarbejdet for Dansk Byggeri.

Det oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Det er positivt, at mange boligejere har planer om at lave energirenoveringer som for eksempel at skifte vinduer eller lægge nyt tag, der kan bringe energiforbruget ned.

- Her er det vigtigt at se energirenovering som en helhed, og at man tager højde for boligens behov, når man vælger de enkelte løsninger og den rækkefølge, de skal udføres i, siger Michael H. Nielsen, underdirektør i Dansk Byggeri, i pressemeddelelsen.

- Har man eksempelvis planer om at udskifte boligens opvarmning, så den bliver mere klimavenlig, er det en god idé at undersøge, om man bør isolere væggene eller få sat nye vinduer i huset eller lejligheden først, så den grønne energi ikke bare siver ud af bygningen, siger han.

Vi vil spare
Når danskerne i undersøgelsen skal pege på årsagerne til, hvorfor de vil energirenovere deres bolig inden for en overskuelig fremtid, siger mere end hver femte af de adspurgte, at færre udgifter til el og varme er den vigtigste drivkraft.

Offentlige tilskud til renoveringsarbejdet og udsigten til, at boligen bliver mere værd, er også noget, der motiverer.

Hensyn til klimaet ligger langt nede på prioriteringslisten, når boligejerne skal beslutte, om de vil renovere huset eller lejligheden.

- Der er ingen tvivl om, at økonomien spiller en stor rolle i forhold til boligejernes motivation for at sætte gang i renoveringsarbejder, siger underdirektør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Det vil vi renovere

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
 

I undersøgelsen svarer 43 procent af de adspurgte husejere, at de har planer om at renovere boligen inden for fem år. For ejerne af andels- og ejerlejligheder er det 45 procent.

De fleste har planer om at skifte vinduer og døre ud. Det gælder for 16 procent af de adspurgte husejere.

Mens 14 procent af ejerne af andels- og ejerlejligheder svarer, at de eller foreningen har planer om at udskifte vinduer og døre. Blandt husejerne svarer 14 procent, at de planlægger et nyt badeværelse.

Et nyt tag eller en ny facade er også på ønskelisten hos mange husejere (13 procent) og ejere af andels- og ejerlejligheder (12 procent).
 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind